У Луганську вже висять портрети батька всіх дітей і вождя всіх народів

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 29.04.2010 13:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10027

У Луганську до Дня Перемоги з’явилися білборди з Йосипом Сталіним, Шарлем Де Голлем і лідерами антигітлерівської коаліції.

За словами депутата від КПУ, голови Луганського обкому КПУ Спиридона Кілінкарова, дані плакати були вивішені в Луганську за ініціативою ветеранських організацій і луганських комуністів.

На плакаті із зображенням Сталіна написано: "Народ-Сталін-Перемога!", а також розміщені портрети радянських генералів; на плакаті з Шарлем Де Голлем написана цитата французького лідера, присвячена ролі Сталіна у перемозі над фашизмом; на плакаті з фотографією лідерів антигітлерівської коаліції (Черчилль, Рузвельт, Сталін) написано: "Змогли вони, зможемо ми. Перемога буде за нами!".

"Ми хочемо відновити правду історії. В історії нашої країни були різні етапи, але виключати з пам'яті народу роль Сталіна у Великій Перемозі просто несправедливо. Про його роль висловлювалися Черчилль і Де Голль, а зараз сучасні кон’юктурщики намагаються все це перекреслити", - заявив депутат .

"Дані плакати були зроблені нами, в тому числі і на вимогу ветеранських організацій. Ветерани досі приходять на мітинги з портретами Сталіна, люди, які безпосередньо брали участь у Великій Вітчизняній війні, знають краще про роль Сталіна в історії, ніж ті, хто сьогодні намагаються переписати підручники ", - зауважив Кілінкаров.

Нагадаємо, що раніше луганські комуністи напередодні 22 квітня розмістили білборди із зображенням Леніна, який питав: "Ну, як Вам живеться при капіталізмі?"


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.