У аварії надшвидкісного потягу загинула 21 людина

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.09.2006 00:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1003

В результаті аварії надшвидкісного монорейкового потягу Transrapid на півночі Німеччини в п`ятницю загинула 21 людина і ще десять чоловік отримали поранення, передає агентство Reuters.

За іншими даними - загинуло 25 чоловік. На місце катастрофи вилетіла канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Під час випробувань потяг на швидкості приблизно 200 кілометрів на годину врізався в технічний потяг, що опинився на шляху, і в якому знаходилися 2 людини. Тіла 15 чоловік вже витягнуто з-під уламків. За даними місцевої прокуратури, ще шість загиблих поки знаходяться усередині потягу. Всього під час випробування потяга в ньому знаходилося не менше 29 фахівців і пасажирів (як передбачається, це друзі і родичі).

Аварія сталася близько 10 години за місцевим часом (11 години за київським) в Емсланді недалеко від кордону з Нідерландами. Transrapid, здатний розвивати швидкість 450 кілометрів на годину, рухається монорейкою по бетонній естакаді на висоті близько п'яти метрів над землею, що, за словами представників оперативних служб, ускладнило аварійно-рятувальні роботи.

Монорельсовий потяг Transrapid вважається одним з найшвидших транспортних засобів в світі. При створенні потягу інженери компаній Siemens і ThyssenKrupp застосували технологію магнітної левітації, запатентовану ще в 1930-х роках. Проте високе споживання електроенергії, складні технології і необхідність в підвищенні заходів безпеки ставлять проект найбільших німецьких промислових гігантів під загрозу.

Єдина така система в світі, яка вже діє в повному об'ємі, - це швидкісний експрес в Китаї, що сполучає шанхайський аеропорт з центром міста.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.