Вчені знайшли доказ запліднення Землі?

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 29.04.2010 16:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10030

Астероїд 1924 Теміс, розташований в поясі небесних тіл між орбітами Марса і Юпітера, покритий найтоншою кіркою водяного льоду з частками органічних речовин.

Це підтверджує теорію про те, що життя на Землю занесли астероїди.

Раніше світова наука розглядала невеликі за своїми розмірами астероїди як мало цікаві та позбавлені особливих загадок небесні тіла. Проте дві наукові групи з США одночасно і незалежно одна від одної виявили, що астероїд 1924 Теміс (Феміда) покритий тонким шаром льоду і має на своїй поверхні складні органічні молекули.

Відкриття зроблене після аналізу даних, отриманих з розташованого на сплячому вулкані Мауна-Кеа на Гавайях інфрачервоного телескопа NASA.

У статтях, опублікованих у журналі Nature, групи Умберто Кампінса з університету Центральної Флориди і Ендрю Рівкіна з Лабораторії прикладної фізики університету Джона Хопкінса представляють детальні результати аналізу льодового покриття астероїда і органічних речовин на ньому. Крім того, астрономи пропонують гіпотези походження такої кількості льоду на космічному тілі, яке розташоване досить близько від Сонця.

За деякими припущеннями, вода потрапила на Землю саме з астероїдами: планета перебуває в межах "лінії снігу", в зоні, де водяний пар через близькість Сонця не міг сконденсуватися в лід і потрапити до складу молодих планет, і вода могла з'явитися на Землі тільки з об'єктами з-за меж цієї лінії, астероїдами і кометами.

"Наслідком потрапляння на нашу планету подібних астероїдів могло стати зародження на ній сучасного життя", - відзначив співробітник Університету штату Теннессі Джош Емері.

Нагадаємо, у квітні вчені представили результати досліджень, що доводять наявність води на Місяці та Марсі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.