Нардеп Гримчак звернувся у ГПУ з заявою про скоєння злочину

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 29.04.2010 22:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10034

Сьогодні народний депутат Юрій Гримчак офіційно подав до Генеральної прокуратури України заяву про скоєння проти нього злочину.

Про це повідомила прес-служба.

У заяві він виклав події, що відбувалися у залі засідань парламенту під час ратифікації російсько-української угоди з пролонгації базування Чорноморського флоту Росії на території України.

"Після початку роботи пленарного засідання, зі сторони урядової ложі, полетіли яйця в бік Голови Верховної Ради України В.Литвина. Після чого біля тієї ж ложі розпочалась бійка. Я знаходився на своєму робочому місці та спостерігав за цими хуліганськими діями депутатів зі сторони." - пише Гримчак у заяві ГПУ.

За свідченнями Гримчака, бійка між нардепами розпочалася одночасно з розкиданням димових шашок, при чому, їх не кидали, а пускали між рядами стільців. Очевидно, саме тому відеооператорам не вдалося зафіксувати, хто саме їх кидав.

"Після чого ( після початку жбурляння яйцями у спікера - "Аратта") між рядами нашої політичної сили почав сильно виділятися дим, який стрімко заповнював залу. Я подумав, що хтось підпалив димову шашку та кинув її в наші ряди. Та коли я опустив свій погляд на підлогу, то побачив, що прямо в мене під ногами лежить металевий циліндр. Я подумав, що це може бути димова шашка яка ще не спрацювала, після чого я миттєво її схопив та поклав до кишені. Накривши її ще руками, я вискочив з зали та комусь там віддав, щоб вона була знешкоджена. Після чого повернувся на своє робоче місце." - пише у заяві Гримчак.

Вірогідно, те що Гримчак вилучив шашку з зали, викликало у нардепів-регіоналів неадекватну реакцію. Його почали бити і душити. Очевидно, за сталою звичкою, - гуртом.

"В цей час до мене підбіг народний депутат України Коновалюк В.І., який почав мені погрожувати фізичною розправою, нецензурно висловлюватись в мою адресу. Він стояв близько до мене, прямо навалювався своїм тілом. Я взяв його і відтягнув від себе, попросивши його зупинити свої протиправні дії. Але після цього він став ще агресивнішим, та почав махати руками. На допомогу йому зразу прибули однопартійці: Малишев Володимир Степанович, Святаш Дмитро Володимирович та Янукович Віктор Вікторович які почали мене душити руками за горло, бити кулаками по тулубу, а Коновалюк В.І. особисто наніс удар кулаком правої руки мені в праву надбрівну дугу, від чого у мене утворився крововилив та садна. Протиправні дії вказаних народних депутатів зафіксовані на фото та відеозапису. - пише у заяві Гримчак.

Отже, виходячи з зафіксованих фактів та численних відео- фотодокументів, практично не має сумнівів, що бійку, а точніше кажучи побиття колег, організували нардепи-регіонали.

Проте, звичайно, визначити як це було насправді має слідство, а винних назвати - суд. І ми сподіваємося, що судовий процес, якщо такий відбудеться, не буде схожий на суд у справі про вбивство Гонгадзе. Коли правосуддя сховалося від суспільства за щільно зачиненими дверима.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.