Обережно! Ющенко теж єднатиме опозицію

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 30.04.2010 09:45 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10035

Екс-президент Віктор Ющенко готовий працювати в опозиції і з екс-прем’єром Юлією Тимошенко, однак не буде підтримувати її в поверненні до влади.

"Якщо боротися проти речей, які шкодять українському державному становленню, то для цього треба консолідуватися з усіма", - сказав він в ефірі Радіо "Свобода" у четвер.

"Якщо йдеться про те, чи підтримувати Тимошенко в приході до влади - я глибоко переконаний, що ні", - заявив Ющенко.

Він зауважив, що ідеологія Тимошенко та чинного Президента Віктора Януковича - "це ідеологія одного порядку", але з Тимошенко-президентом могло б бути ще гірше.

На запитання, чи здивував чимось Янукович, Ющенко відповів: "єдиним - швидкістю".

Екс-президент вважає, що чинний глава держави допустився низки "політичних, етичних та державницьких помилок", - зокрема, висловивши у Парламентській асамблеї Ради Європи переконання, що "Голодомор не був геноцидом" проти українського народу.

Цим Янукович, на думку Ющенка, пішов всупереч знанням та переконанням тих громадян, чиї роди пережили Голодомор, а це не сприяє об'єднанню України.

Екс-президент нагадав, що є рішення суду про визнання організації Сталіним та тогочасним керівництвом Радянського Союзу штучного голоду в Україні у 1932-33 роках - злочином, геноцидом проти українців.

На думку Ющенка, на рішення ПАРЄ, яке підтримало позицію Януковича та російської делегації, вплинула недостатня обізнаність у темі Голодомору.

"Це ще працює історія за "Коротким курсом ВКП" Сталіна", - сказав колишній президент.

А те, що відбулося в Верховній Раді України 27 квітня під час ратифікації угоди щодо пролонгації терміну базування Чорноморського флоту Росії в Криму, Ющенко назвав "політичним Чорнобилем".

"Це так приблизно, як війська Муравйова, які прийшли в Київ після того, як хлопці під Крутами програли нерівний бій, і в Києві був триденний розбій. Оце так я би проілюстрував те, що я бачив у парламенті два дні тому", - сказав екс-президент.

Ющенко повідомив, що планує скликати форум українських демократичних сил для вироблення плану дій непокори нинішній владі - адже опозиція має бути консолідованою, оскільки є загроза для суверенітету України.

Від “Аратти”: уроки української історії вчать: будь-яке об'єднання з політичними банкрутами і карликами - ніколи не принесе користі суспільству. Бо, за українською традицією, чим менший карлик - тим більші в нього амбіції на владу.

Ющенко вже продемонстрував суспільству свої здібності у всій красі. Зокрема, те, що патріотичні гасла для нього лише технології, а не переконання. Однак, нас, українців, двічі надурити не можливо. Бо ми бачили, як Ющенко власними руками знищив НСНУ, як він, прикриваючись гаслами про зміцнення української державності, фактично її руйнував, улаштувавши безглузду війну влад та тупо кришуючи корупціонерів.

Чи можна вірити такій людині? Чи Ющенко-опозиціонер - новий технологічний проект папи Кучми для Януковича?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.