Уряд вже готовий федералізувати Україну

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 30.04.2010 13:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10040

Віце-прем’єр-міністр з питань регіональної політики Віктор Тихонов виступає за федералізацію України.

Про це він сказав в інтерв’ю виданню «Газета 2000», повідомляє ZIK.

«Я – переконаний прихильник ідеї децентралізації влади та федералізму», – сказав Тихонов.

При цьому він заявив, що в кінці ХІХ – на початку ХХ століть ідею федеративної України підтримували Михайло Драгоманов та Михайло Грушевський, а на виборах президента 1991 року за федеративний устрій виступав В’ячеслав Чорновіл.

Віце-прем’єр наголосив, що у 1996 році, з прийняттям Конституції, дискусія з цього питання була завершена, оскільки був закріплений унітарний статус України, однак, за його словами, багато питань територіальної організації держави не були вирішені, передають «Подробности».

«Практика показала, що існуюча модель не відповідає сучасним завданням. Скільки б ми не говорили про прагнення стати в один ряд з розвиненими країнами Європи, якщо не будемо нічого змінювати, то навряд чи досягнемо позитивних зрушень», – вважає Тихонов.

Віце-прем’єр зазначив, що Президент Віктор Янукович поставив перед урядом завдання щодо децентралізації влади, і напрацювання в цій сфері є, однак, за його словами, це справа не одного місяця.

Нагадаємо, в 2007 році Партія регіонів заявляла про готовність внести до Верховної Ради вже готовий проект змін до Конституції, який передбачає децентралізацію влади.

Депутат Ради, член фракції Блоку «Наша Україна - Народна Самооборона» Юрій Ключковський тоді заявив, що за розробленими ПР змінами Конституції щодо децентралізації влади стояла ідея федералізму.

Згідно статті 2 Конституції, Україна є унітарною державою

Історичні області України



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.