“Свобода” закликає Генеральну Прокуратуру долучити до справи про державну зраду явку з повинною Ярослава Сухого

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 30.04.2010 13:16 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10041

Всеукраїнське об’єднання “Свобода” закликає Генеральну Прокуратуру України долучити до справи про факт державної зради під час ратифікації злочинної угоди щодо продовження перебування флоту Російської Федерації на території України у Верховній Раді 27 квітня 2010 року явку з повинною Ярослава Сухого.

Ярослав Сухий не зраджував національні інтереси - його не було у сесійній залі

29 квітня 2010 року, під час засідання сесії Тернопільської обласної ради, голова Тернопільської облдержадміністрації, народний депутат України Ярослав Сухий під стенограму заявив, що не брав участь у голосуванні щодо ратифікації "харківських угод" та визнав факт фальсифікації з використанням його карточки, повідомляє прес-служба ВО "Свобода".

Скорочена стенограма його виступу у Тернопільській облраді: "Ви мене звинуватили в тому, що я допустив зраду національних інтересів. Це моя карточка допустила зраду національних інтересів. В той день, коли дане питання голосували, я був у Підгайцях цілий день. Заяву про припинення повноважень Народного депутата України я написав ще 16 квітня. Це не моя вина, що вона досі не виноситься на голосування і не розглядається комітетом".

Оскільки дане питання зачіпає основи національної безпеки, зважаючи на рішення Конституційного Суду України про те, що народний депутат зобов’язаний особисто голосувати у Верховній Раді, ВО "Свобода" вимагає притягнути до відповідальності організоване злочинне угрупування у Верховній Раді України під керівництвом громадянина Володимира Литвина, що організувало та здійснило з особливим цинізмом брутальне порушення Конституції України, державну зраду, посягання на національний суверенітет та державну незалежність, фальсифікацію документів, виявити організаторів, замовників та співучасників даного злочинного угрупування.

Окрім явки з повинною громадянина Ярослава Сухого, "Свобода" вимагає перевірити особисту участь у голосуванні 27 квітня 2010 року усіх народних депутатів. Достеменно відомо, що окрім Ярослава Сухого в згаданому голосуванні спрацювали карточки щонайменше 30 народних депутатів, які не брали участі в засіданні, наприклад, перебували в офіційних відрядженнях (С. Ківалов, С. Головатий).

До закінчення слідства усунути від займаних посад представників апарату ВРУ, які допустили голосування "мертвих душ".

Вимагаємо у ролі свідків долучити представників засобів масової інформації, які були свідками даних подій та можуть підтвердити факт брутальної фальсифікації голосування 27 квітня 2010 року.

До закінчення офіційного розслідування та приведення голосування у конституційні рамки не може бути жодної мови щодо суспільної легітимації "харківських угод". Підпис під даним документом Віктора Януковича свідчить про участь Президента у вище згаданому організованому злочинному угрупуванні та необхідності негайного відсторонення його від займаної посади у порядку імпічменту.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.