Азаров доручив підвищити соціальні стандарти

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 5.05.2010 11:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10053

Прем’єр-міністр Микола Азаров доручив Пенсійному фонду, Міністерству праці і соціальної політики та місцевим державним адміністраціям здійснити перерахунок пенсій і заробітних плат відповідні до закону про соцстандарти впродовж травня 2010 р.

Про це він повідомив на початку засідання уряду.

Азаров нагадав, що з 1 травня набула чинності норма про підвищення пенсій і зарплат працівникам бюджетної сфери, доходи яких нижче від прожиткового мінімуму.

"Пенсійний фонд разом з Міністерством праці і соціальної політики, а також міністерства і відомства, місцеві державні адміністрації повинні організовано і швидко здійснити перерахунок пенсій і зарплата та вчасно їх виплатити. У зв'язку з невчасним прийняттям бюджету цю роботу треба здійснити протягом травня", - наголосив Азаров.

Він додав, що у травні пенсіонери отримають доплату за окремою відомістю, а уже в червні пенсійні виплати будуть здійснюватись у звичайному режимі.

Кабмін також затвердив порядок перерахунку пенсій і соціальну допомогу інвалідам та інвалідам з дитинства, починаючи з 1 січня 2010 р.

Про це повідомив сьогодні на брифінгу прес-секретар прем'єр-міністра Віталій Лук'яненко.

За словами Лук'яненка, відповідний порядок перерахунку передбачений у постанові "Про деякі питання реалізації закону "Про державний бюджет на 2010 р.".

Він також повідомив, що Кабмін прийняв постанову про визначення та застосування мінімальної заробітної плати в погодинному розмірі. "Це норматив, який більшою мірою захищає права найманих працівників", - сказав Лук'яненко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.