11 травня може стати точкою відліку масових протестів в Україні

Автор/джерело -  © DW



Дата публiкацiї - 5.05.2010 12:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10055

11 травня опозиція скликає масову акцію протесту під стінами парламенту. Деякі аналітики не виключають, що це може дати старт масштабним вуличним протестам проти політики нової влади.

Резонансні кроки влади викликають обурення значної частини населення України. А перешкоджання доступу опозиції до ЗМІ не залишає політикам іншого вибору, як іти до людей. Так в інтерв'ю "Німецькій хвилі" аналітик PR-групи Polittech Ярослав Макітра обґрунтував неминучість ескалації вуличних протестів в Україні.

Він зауважив, що, згідно з чинним українським законодавством, оголосити позачергові парламентські вибори без згоди президента практично неможливо. Але припустив, що опозиція планує масові протести на більш широку перспективу.

Протести на широку перспективу

Політтехнолог вважає, що масова акція опозиції біля стін парламенту 11 травня має стати тією межею, за якою почнеться розгортання більш масштабних протестів: "Це така певна точка відліку, від якої мають розпочатися більш масові заходи. Тому що спротив у суспільстві лише наростатиме. І до осені на нас чекають дуже серйозні масові рухи".

На думку Макітри, цей процес мало залежатиме від ступеню консолідації опозиції. Ініціатива протестів, як вважає аналітик, виходить від населення, а не від політиків.

Макітра нагадав, що і «революція троянд» в Грузії, і «помаранчева» революція в Україні вже довели можливість віднайдення справедливих способів розв'язання ситуації.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.