У Запоріжжі пам’ятник Сталіну відкривали трупами і непритомними ветеранами

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.05.2010 17:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10063

Під час відкриття пам’ятника Сталіну в Запоріжжі втратили свідомість троє ветеранів та померла одна жінка.

Сталін продовжує вбивати українців. На думку комуністів - це гідна смерть.

Сьогодні, 5 травня, в Запоріжжі все-таки відкрили пам'ятник Сталіну, повідомляє сайт ПОЛИТСОВЕТ.

Незважаючи на відсутність на заході представників патріотичних сил, - вони в останній момент передумали псувати комуністичне свято і вирушили протестувати до мерії, - захід вдався не просто скандальним: на мітингу на честь відкриття пам'ятнику Сталіну померла одна літня жінка, ще двох літніх людей госпіталізували. Також комуністи явно не ветеранського віку, напали на представників ЗМІ і мало не порозбивали їм камери.

Комуністи почали мітинг в саму спеку, о 12.00, коли людям зі слабким серцем взагалі не рекомендується виходити на вулицю. Перед будівлею запорізького обкому КПУ партійці розставили кілька сотень ветеранів (на самому сонці), декільком десяткам з них надавши пластикові стільці.

Почати мітинг комуністи ніяк не могли: народний депутат Олексій Бабурін, що відкривав захід, затримував торжество, даючи коментарі з гучними заявами журналістам. А в цей час ветерани, заради яких, за твердженнями комуністів, це все і ніби й організовувалося, смажилися на сонці.

Мітинг почався з гучних промов Олексій Бабуріна, харків'янина Івана Шеховцева, який пожертвував на пам'ятник 50 тисяч гривень, інших ветеранів, голів ветеранських організацій. Урочистий захід затягнувся на цілу годину, і це значно вплинуло на стан ветеранів: вони ледве стояли на ногах. В однієї учасниці мітингу, літньої жінки, не витримало серце: вона померла на місці.

Постраждалих пенсіонерів госпіталізували, а комуністи спокійно пішли відзначати своє «свято», яке вже встигло забрати одне життя

Ще двоє людей втратили свідомість прямо перед офісом КПУ ще до відкриття пам'ятника: жінці стало погано і вона просто «з'їхала» на землю, спершись на стіну. Госпіталізували її тільки через деякий час.

Буквально через 10 хвилин після її непритомності свідомість втратив ще один дідусь, і на той момент біля офісу комуністів вільних лікарів уже не було: приводити до тями його почали правоохоронці.

Запорізькі журналісти намагалися викликати швидку, але диспетчер відмовлялася надсилати машину до тих пір, поки їй не повідомлять точну адресу. А цього зробити не могли: комуністи, які знають точну адресу, були зайняті іншими, «більш важливими» справами: проведенням мітингу. В результаті, машина «Швидкої допомоги» приїхала на місце лише через 25-30 хвилин, і то, подати її безпосередньо до потерпілого було неможливим: проїзду заважали стоять на дорозі люди і військова техніка.

Коли оператори і фотографи місцевих і всеукраїнських телеканалів намагалися зняти постраждалого чоловіка на відео, комуністи мало не влаштували бійку, погрожуючи порозбивали відео та фотокамери. На звернення журналістів до співробітників міліції правоохоронці не реагували і просто розводили руками: мовляв, нічого протизаконного не відбувається і міліція втручатися не має наміру.

Також розлючений комуніст (явно не пенсійного віку) крикнув у відповідь на інформацію про померлу на мітингу літній жінці: «Вона померла гідною смертю, перед Сталіним!» Такого цинізму Запоріжжі не бачило ще ніколи.

А в той час, поки лікарі не встигали надавати першу допомогу пенсіонерам і ветеранам (по суті - винуватцям торжества), мітинг тривав на повну силу. А коли пам'ятник все-таки відкрили, головні комуністи міста - Олексій Бабурін та Олександр Зубчевський, кинулися не до вмираючих учасників мітингу, а організовувати для ветеранів святковий стіл. До машини «Швидкої допомоги» ніхто з них так і не підійшов.

У підсумку, постраждалих пенсіонерів госпіталізували, а комуністи спокійно пішли відзначати своє «свято», яке вже встигло забрати одне життя. І це тільки те, що відомо журналістам.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.