Дискримінація держслужбовців почалася з міліції

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 5.05.2010 19:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10064

Народний депутат України, генерал міліції Геннадій Москаль вважає, що 300 тисяч працівників МВС дискримінують при застосуванні мінімальної зарплати в погодинному розмірі урядом країни.

Про це повідомила прес-служба.

«Бо немає у міліції нормованого робочого дня. Міліціонер може працювати і 24 години на добу відповідно до ситуації», - нагадав міністр внутрішніх справ опозиційного уряду.

«Дільничний у селі раніше 23-ї години додому не йде, особливо коли танці, релігійні свята, інші народні гуляння, коли народ розходиться і в 12, і в годину ночі. Але хто ж вестиме відповідний облік годин, які міліціонер проводить на роботі?», - поцікавився він.

На запитання чи врахує уряд погодинно ненормований робочий день дільничних міліціонерів, слідчих та інших представників МВС, які працюють за ненормованим графіком робочого дня, Г.Москаль зауважив, що «про міліцію в даному випадку забудуть».

Народний депутат закликав уряд України врахувати позитивний досвід розвинених країн, котрі давно використовують систему погодинної оплати праці під час фінансового обрахунку роботи працівників правоохоронних органів.

Москаль сказав: «Річ в тім, що погодинно враховують роботу поліцейських в усіх західних країнах. Якщо поліцейський перепрацьовує, бо на те є необхідність (адже злочини відбуваються упродовж всієї доби, чи відбуваються масові заходи, мітинги, демонстрації, і т.ін.), то видається наказ і сплачуються «сверхурочные» у дво- чи трикратному розмірі, залежно від країни. А якщо залучають до роботи у вихідний, чи під час державних свят, то в п’ятикратному розмірі оплачується така праця».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.