Україна будуватиме термінал для скрапленого газу?

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 6.05.2010 12:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10067

Кабінет міністрів затвердив план заходів на 2010 рік з реалізації проекту будівництва терміналу з перевалки скрапленого природного газу (ЗПГ).

Про це йдеться в урядовому розпорядженні від 31 березня 2010 року.

Згідно з документом, Міністерство палива та енергетики спільно з НАК "Нафтогаз України" повинні в травні 2010 року підготувати та провести презентацію передпроектних пропозицій.

Протягом другого-третього кварталів Мінпаливенерго і НАК повинні провести переговори з потенційними іноземними та вітчизняними інвесторами з метою їх залучення до розробки техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) проекту та участі в будівництві терміналу.

У третьому кварталі також передбачається розробити пропозиції щодо форми участі держави і потенційних інвесторів у проекті.

"Нафтогаз України" в липні-вересні 2010 року зобов'язаний підготувати кваліфікаційну та тендерну документацію закупівлі послуг з розробки ТЕО проекту.

У цей же термін планується провести попередню кваліфікацію учасників тендеру на закупівлю послуг з розробки ТЕО відповідно до умов українського законодавства.

Вже в четвертому кварталі 2010 року Мінпаливенерго і НАК повинні забезпечити закупівлю послуг з розробки ТЕО проекту.

Як повідомлялося, в липні 2009 року Мінпаливенерго заявило про зацікавленість низки зарубіжних компаній взяти участь у будівництві в Україні СПГ-терміналу.

Про готовність інвестувати в будівництво терміналу з прийому зрідженого газу в одному з чорноморських портів у квітні 2010 року також заявляв голова правління ВАТ "Концерн "Стирол" (Горлівка Донецької обл.) Микола Янковський.

Протягом останнього десятиліття на ринку енергоресурсів сегмент ЗПГ ріс найшвидше.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.