Цушко заходився наводити порядок на ринках

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 6.05.2010 13:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10069

Міністерство економіки України вживає заходів, щоб вартість оренди торгівельних місць на ринках не була завищеною.

"Затрати підприємців на оренду торгівельних площ лягають тягарем на кишеню найменш забезпечених категорій споживачів. Тому для протидії зростанню цін в нинішніх умовах державі необхідно не допускати необґрунтованого завищення ставок оренди", - цитує слова міністра економіки Василя Цушка прес-служба відомства.

На думку міністра, в більшості випадків ціна на оренду торгівельного місця - це питання ефективності управління комунальною власністю, адже ринки часто належать територіальним громадам. Зі своєї сторони, Міністерство економіки забезпечує місцеву владу усім необхідним інструментарієм, для того, щоб не допускати завищення цін на оренду місць на ринках.

Зокрема, Міністерством економіки визначено механізм формування економічно обґрунтованих цін на послуги й оренду торгових приміщень (площ), їх обслуговування на ринках з продажу продовольчих і непродовольчих товарів. Наказом Міністерства економіки рентабельність надання в оренду торгового приміщення не має перевищувати 20%; нормативи рентабельності встановлюються Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями.

Крім того, Державною інспекцією з контролю за цінами проводяться перевірки на предмет обґрунтованості цін на оренду. Упродовж I кварталу 2010 р. перевірками було охоплено 101 суб'єкт господарювання, у 77 з яких встановлено порушення; прийнято рішення про застосування санкцій на суму 27,4 млн грн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.