Янукович поки що не об’єднуватиме “Нафтогаз” з “Газпромом”

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 6.05.2010 14:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10071

Усі питання вирішуватимуться з точки зору економіки. Стосовно ж політики, то ми вважаємо, що наша головна політика – це захист національних інтересів.

Про це сьогодні заявив Президент України Віктор Янукович.

Спілкуючись сьогодні з журналістами в Єнакієвому, Президент Янукович зазначив, що ініціатива прем’єр-міністра Російської Федерації Володимира Путіна щодо можливості об’єднання ОАО «Газпром» і НАК «Нафтогаз України» була несподіваним експромтом. Це не означає, що дане питання розглядатиметься Україною з подальшим прийняттям того чи іншого рішення.

Глава держави підкреслив, що прийняте рішення відповідатиме національним інтересам України. Він також наголосив, що існує безліч варіантів співробітництва з російським «Газпромом». «Їх треба розглядати і з точки зору обсягів споживання природного газу Європою, і з точки зору можливостей поставок добувачів газу – це Росія і Середня Азія», – зазначив Янукович.

При цьому Президент наголосив, що Україна йтиме своїм шляхом у галузі видобутку газу, використовуючи і власні природні ресурси, і закуповуючи необхідні об’єми блакитного палива.

Щодо газотранспортної системи України, Янукович зауважив, що це – окреме питання. «Якщо вести мову про співпрацю двох сторін – української та російської, то, безумовно, це питання є цікавим і перспективним», – сказав він, додавши, що Україну цікавить збільшення об’ємів поставок газу до країн Європи через Україну, а також збільшення транзиту нашою територією нафти.

За словами Януковича, усі питання вирішуватимуться з точки зору економіки. «Стосовно ж політики, то ми вважаємо, що наша головна політика – це захист національних інтересів», – резюмував Президент.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.