Курочкін заявляє, що підтримував "Народну опозицію" Вітренко фінансово

Автор/джерело -  © Подробності



Дата публiкацiї - 23.09.2006 18:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1008

Партія “Російсько-український Союз” (“Русь”) була головним фінансистом виборчої кампанії блоку Наталії Вітренко на минулих парламентських виборах, заявляє російський бізнесмен Максим Курочкін.

Лідер ПСПУ Наталія Вітренко

“На минулих парламентських виборах я підтримував Наталію Михайлівну Вітренко, а багато моїх друзів були в партії “Російсько-український Союз”, яка увійшла до блоку “Народна опозиція”. І саме партія “Русь” фінансувала левову частку витрат виборчої кампанії Вітренко, що дозволило зробити блок “Народна опозиція” впливовою політичною силою”, - сказав колишній виконавчий директор “Російського клубу” в опублікованому в суботу, 23 вересня, інтерв'ю газеті “Комсомольськая правда в Українє”.

За словами Курочкіна, “Народна опозиція” представлена у всіх міськрадах і облрадах південного сходу України. Бізнесмен вважає, що якби Вітренко пустили до парламенту, фракція “Народної опозиції” могла б прискорити процес створення коаліції. “Зрозуміло, ми б об'єдналися з Януковичем”, - додав Курочкін.

Як повідомлялося на початку квітня 2006 року, міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко заявив про те, що виборча кампанія блоку “Народна опозиція” фінансувалася російським бізнесменом Курочкіним, відомого також як “Макс Бєшений”.

У свою чергу, соратник лідера блоку Наталії Вітренко “Народна опозиція”, Владимир Марченко спростовував цю інформацію. “Юрій Луценко себе проявив на посаді міністра брехуном і дозволяє собі ляпати будь-що... Ніякий Курочкін не фінансував нашу кампанію”, - сказав він.

Раніше, в квітні, Курочкін заявляв в інтерв'ю “Комсомольськой правді в Українє” заявляв: “Ні Вітренко, ні кого-небудь іншого я, зрозуміло, не фінансував. Я бізнесмен. І свій бізнес в Україні зупинив більше року тому. Навіщо мені тоді українська політика, якщо у мене немає там бізнесу”.

Як повідомлялося, Курочкін був оголошений в розшук українським Інтерполом.

Блок Вітренко “Народна опозиція” на парламентських виборах 2006 року набрав 2,93% голосів і не подолав 3% бар'єр для проходження у Верховну Раду.

“Російсько-український Союз” в червні 2006 року заявив про вихід з блоку “Народна опозиція” із-за ряду програмових розбіжностей з Прогресивною соціалістичною партією України (лідер Вітренко).

Від Аратти: як загальновідомо, чинне українське законодавство категорично забороняє фінансування політичних партій в Україні з будь-яких джерел з-за кордону. Тим більше - під час виборів. Оскільки чинне законодавство покладає контроль за дотриманням цієї норми на Мінюст і ГПУ, а під час виборів - на ДПА та ЦВК, то нам залишається тільки дивуватися владним очільникам. Чи "Народна опозиція" була в числі сценарних (тобто розписаних за сценарієм виборів) персонажів?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.