Агітки і життя. Регіонали вже погрожують Тимошенко міжнародним трибуналом

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 11.05.2010 14:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10098

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов закликає лідера БЮТ Юлію Тимошенко «зупинитися і не розхитувати ситуацію в державі».

Про це він заявив в інтерв`ю журналістам.

За його словами, «ті дії, які робить Тимошенко, можуть призвести до того, що, зрештою, вона може догратися до такого ступеня, що міжнародний трибунал її судитиме».

Єфремов підкреслив, що, коли Тимошенко була при владі, то «вона все розповідала, що національні інтереси здає Ющенко, а Ющенко - що вона національні інтереси здає». «Цю платівку вона крутить щодо інших питань», - додав він.

За словами представника регіоналів, «потрібно зупинитися і не розхитувати ситуацію в державі».

За його словами, зараз для влади головне – налагодити економічні процеси, щоб не повторилася ситуація, яка сьогодні є у ряді країн, зокрема, в Греції, коли люди виходять на вулиці через економічні проблеми.

Єфремов переконаний, що «завдання Тимошенко – довести країну до злиднів, щоб потім народом, доведеним до злиднів, командувати». «Не вийде, не дамо цього зробити», - підкреслив він.

Сьогодні, 11 травня, під Верховною Радою України пройшов мітинг опозиції за участю Тимошенко.

За даними міліції, у мітингу опозиції взяли участь близько 2 тис. осіб.

Також під ВР, за даними міліції, знаходилися близько 2,5 тисяч прихильників влади.

Правоохорону забезпечували 1 тис. 700 міліціонерів.

Від “Аратти”: Президент України Віктор Янукович неодноразово публічно наголошував, що він є послідовним захисником демократичних прав і свобод громадян.

Конституція України гарантує громадянами право на проведення мирних зборів, демонстрацій, мітингів тощо, в тому числі - спрямованих проти дій влади.

Можемо нагадати панові Єфремову, що Партія регіонів, коли була в опозиції, безперешкодно користувалася цим конституційним правом. Про це, засвідчили численні масові акції регіоналів, в тому числі на Майдані у Києві. Не відомо жодного випадку, коли б: міліція заарештовувала учасників їхніх міитингів, демонстрацій чи пікетів або чинила перешкоди пересуванню учасників цих акцій з інших регіонів України. Проти демонстрантів, прихильників ПР, не було порушено жодної кримінальної справи за участь у масових акціях протесту.

Нардепи-регіонали систематично блокували роботу парламенту, траплялися й випадки силової боротьби недоторканних у парламентській залі, проте, жодних кримінальних справ за фактом цих випадків - не було й не могло бути в принципі.

Отже, у нас є до пана Єфремова запитання: чи не вважає він, що перебуваючи в опозиції він особисто й його однопартійці розхитували ситуацію в країні і що вони, виходячи з його логіки, мали б тепер вишикуватися перед прокуратурою у чергу з заявами про явку з повинною?

Адже ті дії, що нині він приписує Тимошенко, донедавна він вчиняв особисто.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.