Комуніста Мартинюка обрали першим віце-спікером

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.05.2010 14:56 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10100

Опозиція вважає, що сьогодні вчергове влада потурала парламентську демократію.

Комуніста Адама Мартинюка сьогодні обрано віце-спікером Верховної Ради.

За проголосувало 246 депутатів.

Перед цим опозиція висловила обурення, що ця посада мала б належати їй, як це було донедавна, коли першим віце-спікером був член Партії регіонів Олександр Лавринович.

Натомість спікер Литвин нагадав, що опозиція так і не подала свій проект постанови.

«Вони плюють на будь-які норми, як регламентні, так і взагалі просто загальнодемократичні. Це ж не демократи при владі — час вже відкривати очі!», — сказав народний депутат Володимир Ар’єв, коментуючи останні події в країні та в парламенті.

Зокрема, сьогодні «коаліціанти» проголосували за рішення призначити першим заступником голови Верховної Ради комуніста Адама Мартинюка, хоча опозиція наполягала, що за давньою неписаною традицією, посада першого віце-спікера має належати саме їй. При цьому наголошувалось, що коли в опозиції знаходилась Партія регіонів, це правило виконувалось — першим віце-спікером був «регіонал» Олександр Лавринович.

«Ці люди влаштували так, що народні депутати ідуть сьогодні на роботу крізь кордон бандитів, бо мітингуючих від Партії регіонів біля Верховної Ради охороняють відверті бритоголові», — показав крізь вікно Ар’єв на міцних хлопців у чорних шкірянках біля стін парламенту. — «Ми у міліції навіть питали: «це ваші?», на що вони відповіли: не ображайте міліцію, бо це не наші працівники, а наші «клієнти».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.