Міліція каже, що сьогодні демонстранти нічого не порушили

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 11.05.2010 15:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10102

Центр громадських зв’язків Главку МВС України в Києві повідомив, що мітинг опозиції біля будівлі Верховної Ради відбувся без будь-яких правопорушень.

Водночас, як зазначили в міліції, зараз біля парламенту, в тому числі на проїжджій частині вулиці Грушевського, залишаються намети Партії регіонів і її прихильники. На протилежному боці вулиці у щільному оточенні бійців Беркута перебувають близько 100 прихильників ВО Свобода.

У департаменті зв'язків з громадськістю МВС України поінформували, що на сьогоднішньому мітингу під Радою зібралося близько 2 тисяч прихильників опозиції і близько 2,5 тисяч прихильників Партії регіонів.
У департаменті наголосили, що, виходячи з того, що в заявці була вказана цифра в 100 тисяч присутніх на мітингу, то з самого початку було залучено близько 4 тисяч співробітників міліції. Однак у зв'язку з тим, що мітинг був не настільки масовим, правопорядок забезпечували 1,7 тисячі співробітників міліції.

Також у МВС спростували інформацію про те, що на мітинг до Києва прибули співробітники спецпідрозділу Беркут з обласних управлінь міліції.

Що стосується прибулих з регіонів на мітинги людей, то, як розповіли в МВС, в 4 потягах і 25 автобусах прибули 469 прихильників опозиції із Закарпатської, Київської, Хмельницької, Одеської областей, а також Криму. Крім того, з Полтавської та Київської областей прибули прихильники Партії регіонів. Їх кількість у міліції не вказали.

Нагадаємо, раніше прес-секретар столичної міліції Володимир Поліщук заявив, що охорону громадського порядку в Києві сьогодні забезпечували 3000 міліціонерів.

Як повідомлялося раніше близько 2,5 тисяч прихильників опозиційних сил мітингували в Маріїнському парку біля будівлі парламенту проти політики Президента Віктора Януковича. Учасники мітингу тримали в руках прапори з символікою БЮТ, партій Всеукраїнське об'єднання Свобода, Народний рух України, а також національні прапори і прапори інших організацій.

Під час сьогоднішнього засідання Рада, зокрема, вирішила заслухати 12 травня інформацію Кабінету міністрів про хід переговорів між Україною і Росією з підготовки міждержавних угод, підписання яких готується на 17 травня. Юлія Тимошенко на мітингу під стінами парламенту назвала це рішення "перемогою суспільства".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.