Демократія на панській дозвіл. Мітингувати пропонується десь інде

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 11.05.2010 23:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10105

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов пропонує виділити на околиці Києва велике поле для мітингів опозиції.

На згадку міністру: на фото оППозиціонер Віктор Янкуович серед своїх прихильників біля парламенту. Тоді нікому не спало на думку улаштовувати зусріч надлепа з виборцями десь на смітнику

Про це він заявив в інтерв’ю газеті Сьогодні.

"Це право наших громадян - проводити мітинги. Але з однією умовою - вони не повинні заважати нормальній життєдіяльності інших людей і установ. Будь ласка, мітингуйте у парку, але не перегороджуйте дорогу", - сказав міністр.

"Не бийте у барабани, бо хтось працює чи відпочиває, а ви перешкоджаєте... І так далі. Основна вимога до масових заходів - не порушувати громадський порядок", - заявив Могильов.

За його словами, "відповідати за підтримку порядку, за те, що при цьому не кояться злочини, повинні ті, хто ці заходи організовує - так вимагає закон".

"Не подобається влада - діждіться виборів і переконайте виборців голосувати за вас", - зазначив глава МВС.

"Але не можна за допомогою куплених людей розпалювати пристрасті, блокувати вулиці і органи влади, - це злочин, за який неминуче доведеться відповідати, причому, підкреслюю, організаторам", - сказав Могильов.

"А взагалі я б виділив для мітингів якесь велике поле на околиці Києва, де ніхто нікому не заважає. І там кричіть, скільки заманеться, на кшталт Гайд-парку в Лондоні. Туди прийдуть ті, кого цікавлять ваші ідеї, збільшуватимете прихильників, не перешкоджаючи життю інших", - заявив міністр.

Нагадаємо, Центр громадських зв’язків Главку МВС України у Києві повідомив, що мітинг опозиції біля будівлі Верховної Ради пройшов без якихось правопорушень.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.