Стандарт Wi-Fi в 10 разів прискорить швидкість передачі даних

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.05.2010 03:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10107

Асоціації Wi-Fi Alliance і WiGig Alliance підписали угоду про партнерство, за яким стандарт Wi-Fi запрацює на частоті 60 гігагерц.

Швидкість передачі даних в новому стандарті складе до 7 гігабіт на секунду

В офіційному прес-релізі повідомляється, що асоціації обмінялися специфікаціями стандартів. Специфікація WiGig була опублікована 10 травня, повідомляє Lenta.ru.

Стандарт WiGig буде працювати на частоті 60 гігагерц. Швидкість передачі даних в новому стандарті складе до 7 гігабіт на секунду, що в кілька разів швидше, ніж у останньої версії стандарту Wi-Fi - 802.11n.

Новий стандарт дозволить швидко передавати без використання дротів великі обсяги даних, наприклад записаний на жорсткий диск комп'ютера або в пам`ять мобільного пристрою художній фільм. Багато пристроїв WiGig також підтримуватимуть стандарт Wi-Fi. Таким чином, їх можна буде використовувати для створення повноцінних домашніх і офісних бездротових мереж з Wi-Fi-обладнанням.

До ради директорів асоціації WiGig Alliance входять представники Microsoft, Intel, Nokia, а також компаній Samsung, Panasonic і Toshiba. 10 травня про підтримку нового стандарту заявив один з найбільших виробників мережевого устаткування - компанія Cisco.

Очікується, що перші пристрої з підтримкою нового стандарту, що працюють на частоті 60 гігагерц, будуть представлені до кінця 2010 року. У 2011 році з'являться і моделі з підтримкою частот Wi-Fi.

На даний момент Wi-Fi працює на частоті 2,4 та 5 гігагерц. У вересні 2009 року була офіційно представлена остаточна версія стандарту 802.11n з максимальною швидкістю передачі даних до 600 мегабіт на секунду. Для порівняння, у стандарта 802.11g цей показник становив 54 мегабіт за секунду. При цьому на практиці досяжна швидкість мобільного інтернету виявляється в кілька разів нижча.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.