Азаров каже, що йому приховувати нічого

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.05.2010 11:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10110

Прем’єр-міністр Микола Азаров поінформував, що сьогодні має вирішити уряд.

"Ми готові інформувати парламент і суспільство про наміри Уряду. Немає ніяких секретів. Саме зараз Перший віце-прем’єр-міністр Клюєв А.П. проінформує парламент про зміст угод і про те, які національні інтереси ми в них реалізуємо." - сказав Азаров.

За його словами, найголовніше – це Угода про демаркацію державного кордону з Російською Федерацією. Угода, яку попередня влада протягом 5 років не спромоглась укласти.

"Далі – це Угода про співробітництво у сфері супутникових комунікацій, яка дозволить нашій країні вийти на світовий рівень супутникової навігації та зв’язку. Також передбачено підписання низки відомчих угод: про співробітництво у сфері науково-освітніх процесів, культурі, туризмі, банківській справі. Як бачите, панічні заяви опозиції – це димова завіса, щоб відвернути увагу людей від справжнього прориву в українсько-російських відносинах." - поінформував Азаров.

Він зазначив, що відновлення роботи економіки, зокрема завдяки економічному співробітництву з Росією, дає нам можливість розпочинати масштабні соціальні проекти. Зарплати і пенсії ми вже підвищили.

Азаров повідомив, які нормативні рішення сьогодні розгляне уряд:

Перша – визначає графік доплати до пенсій, державних допомог та компенсацій у зв’язку із встановленням нових соціальних стандартів з 1 січня 2010 року. Доплата буде проводитись наступним чином: у травні - за січень і лютий, у червні - за березень і квітень. Такі доплати отримують більше 9,5 млн. пенсіонерів та близько 1,5 млн. громадян, що отримують державні допомоги та компенсації. Тобто поступово ми компенсуємо те, що люди недоотримали від попередньої влади.

Для забезпечення таких виплат буде додатково виділено 4,4 млрд. грн., середній розмір пенсій суттєво збільшиться вже з 1 травня.

Друга постанова регулює підвищення посадових окладів у бюджетній сфері. По-перше, підвищується посадовий оклад тарифна ставка для І тарифного розгляду Єдиної тарифної сітки. Як відомо, більше 2-х років ця ставка була заморожена і складала 545 грн. З 1 квітня цей показник буде поетапно підвищуватися до розміру мінімальної заробітної плати. Підвищення посадових окладів отримають понад 3,5 млн. працівників освіти, культури, охорони здоров’я, науки тощо.

По-друге, перерахунок посадових окладів буде здійснено з 1 січня 2010 року. Тобто працівникам бюджетної сфери буде перераховано заробітну плату за січень-квітень 2010 року і різницю доплачено протягом травня-червня. В цілому протягом 2010 року мінімальна заробітна плата та посадові оклади в бюджетній сфері будуть підвищені як мінімум у 5 разів.

Також ми розглянемо зміни до Закону України «Про державні гарантії відновлення заощаджень громадян України». Ці зміни визначальні для того, щоб повернення заощаджень не залежало від передвиборчих обіцянок, щоб люди ніколи більше не відчували гірку образу від обману на кшталт так званої юліної тисячі.

Метою законопроекту є справедливо, ефективно, послідовно погашати зобов’язання держави перед вкладниками, які втратили свої заощадження. Для цього потрібно забезпечити функціонування автоматизованої інформаційної системи реєстрів вкладників та створити реєстр страхувальників застрахованих осіб. Таким чином зафіксувати борг держави і почати погашати його настільки швидко, наскільки дозволить робота економіки і наповнення державного бюджету.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.