Я - не я, і хата - не моя. ДАЇ заявляє, що не тиснули на протестувальників

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 12.05.2010 14:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10115

Державтоінспекція вважає «безпідставними» заяви представників опозиційних партій про те, що працівники ДАІ декількох регіонів України перешкоджають їм доправляти людей за допомогою автоперевізників до Києва для участі в масових акціях.

Про це повідомила прес-служба ДАІ МВС України.

Як роз’яснили в ДАІ, для здійснення нерегулярних пасажирських перевезень автоперевізники повинні “у письмовій формі інформувати територіальний підрозділ Державтоінспекції МВС України про орієнтовні напрямки перевезень, які планується здійснювати”. Цього вимагає спільний наказ Мінтрансу та Кабміну “Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту”.

Відповідно до нього, автоперевізники також повинні додавати до заяви дорожні листи із зазначенням інформації про марку та реєстраційні номери автобусів, в яких “відповідальним працівником Державтоінспекції МВС України у розділі “Зауваження ДАІ та служби руху” проставляється особистий штамп з відміткою про відсутність заперечень щодо виконання нерегулярних пасажирських перевезень”.

«Підставою для заборони здійснення нерегулярних пасажирських перевезень є відсутність ліцензії, договору про здійснення пасажирських перевезень, відсутність талону про проходження технічного огляду (техогляд проводиться кожні півроку), відсутність у водія необхідних документів на перевезення пасажирів, а також незадовільний фізичний стан водія або відсутність двох водіїв, якщо протяжність маршруту перевищує 500 км», – зазначають у прес-службі Державтоінспекції.

Як повідомлялося раніше, у ВО «Свобода» БЮТ та інших опозиційних партіях заявляли, що в Хмельницькій та нізці інших областейі правоохоронні органи здійснювали тотальний тиск на перевізників, які 27 квітня надавали свої послуги обласної організації «Свободи» для виїзду на акцію протесту до Києва.

Крім того, про тиск обласної ДАІ і податкової служби на автоперевізників області з метою не допущення виїзду жителів області до Києва 11 травня на мітинг опозиції заявляла і Дніпропетровська обласна організація ВО «Батьківщини».


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.