Демократія і влада. Виявляється, демонстранти мають розмовляти пошепки

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 13.05.2010 12:21 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10125

Організаторів мітингу проти Харківських угод викликають у міліцію для надання свідчень через те, що вони порушували закон: голосно кричали і заступали на проїжджу частину.

Такою думкою поділився з «Лівим берегом» міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов.

«У чому, скажіть, міліція «гнобила» нашу демократію? У тому, що ми наводили лад під час останнього великого мітингу під Радою - в день ратифікації харківських угод?..

«Мітинги проводити закон дозволяє, вулиці перегороджувати - ні. Голосно кричати - ні, в сусідніх будинках все-таки люди живуть», - сказав Могильов.


На запитання журналіста, навіщо знадобилося оточення з шести рядів омонівців, міністр відповів таким чином:

«Вони охороняли тих, хто, мітингуючи, вийшов на проїжджу частину. Чим, до речі, порушили закон. Перегороджування проїжджої частини - кримінальний злочин....

«Якщо учасники мітингу заступили на проїжджу частину, перешкодили руху - вчинили порушення і повинні за це відповідати», - сказав міністр.

Демонстранти ПР біля будинку ЦВК під час акції на підтримку кандидата у Президенти Віктора Януковича. 2010 рік.

Від “Аратти”: виявляється, якщо керуватися логікою пана Могильова, всі демонстранти, які виступали на підтримку Партії регіонів і особисто Президента України Віктора Януковича були злісними правопорушниками і підлягали суворій відповідальності.

Всі пам'ятають, що ПР неодноразово влаштовувала мітинги на Майдані, при тому мітингувальники перекривали рух транспорту по Хрещатику, а Віктор Янукович і його однопартійці виступали зі сцени, обладнаної потужною підсилюючою апаратурою. До речі, навколо Майдану розташовані житлові будинки і гучний звук дійсно заважав спокою громадян.

Всі пам'ятавють і масові акції ПР на підтримку Януковича біля ЦВК, де також стояла сцена з потужною підсилюючою апаратурою. Навкруги - також розташовані житлові будинки.

Винакає питання: чи буде новий очільник МВС викликати на допити організаторів масових акцій Партії регіонів та притягувати їх до відповідальності за порушення громадського порядку? Адже закон має бути єдиним для усіх громадян. Чи не так?

Виникає й інше питання. Загальновідомо, що біля будинку парламенту, там де знаходилися демонстранти, немає жодного житлового будинку. Бо саме там розташовані будівлі парламенту та Кабінету Міністрів. То чий спокій порушували демонстранти-протестівальники? Тим більше, що демонстрація була санкціонованою.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.