Чи можливо притягнути Тимошенко до відповідальності

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 13.05.2010 13:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10127

Притягнути екс-прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко до відповідальності майже нереально, оскільки уряд є колегіальним органом і рішення його приймаються колегіально.

Про це пише тижневик “Коментарі:”, відзначаючи, що “колективної відповідальності українське законодавство не передбачає”.

Крім того, на думку тижневика, надто фантастичною виглядає сума зловживань – 100 млрд. грн. (у чому уряд Тимошенко звинуватив нинішній прем’єр-міністр України Микола Азаров – УНІАН) при бюджеті в 250 млрд. грн. Виходячи з елементарної логіки, цього раніше не могли не помітити «регіонали» та «литвинівці», представник яких очолював бюджетний комітет, зазначає видання.

Водночас «Коментарі:» не виключають, що існує план «Б», згідно з яким силовики спробують притягти до відповідальності одного-двох міністрів, які під час допитів говоритимуть, що їх примушували до протиправних дій. Їхні свідчення «чарівним способом» опиняться в ЗМІ. Станеться це, як припускає видання, восени 2010 року, на початку виборчої кампанії. Тоді говоритимуть не про 100 розкрадених мільярдів, а раз на тиждень викидатимуть черговий «епізод» справи, який повинен викликати «глибоке і щире» обурення виборців.

З іншого боку, «Коментарі:» не поділяють думки тих, хто вважає, що ув’язнення Тимошенко автоматично підніме рейтинг БЮТ напередодні місцевих виборів. Відразу після ув’язнення доступ до телеканалів буде максимально обмеженим, в самому БЮТ просто немає реального кандидата на №2, який взяв би на себе всю повноту відповідальності за кампанію, а в регіональних структурах автоматично розпочнеться глобальний броунівський рух, резюмує тижневик.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.