Рада Європи вважає Україну корумпованою країною

Автор/джерело -  © ЛІГАБізнесІнформ



Дата публiкацiї - 25.09.2006 14:50 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1013

Щоб завоювати довіру народу, уряд повинен показати, що, коли мова йде про боротьбу з корупцією, недоторканних в Україні немає.

Переконаність у цьому висловив глава групи країн Ради Європи проти корупції Драго Кос на прес-конференції, присвяченій початку реалізації спільного антикорупційного проекту України і Ради Європи.

Також Кос відзначив, що перед кожним урядом, коли мова йде про боротьбу з корупцією, стоїть важке завдання, оскільки іноді виникають ситуації, що вимагають притягнення до відповідальності членів цього уряду. “Тоді люди думають не про боротьбу з корупцією, а про те, що цей уряд також є корумпованим”, - відзначив він. Інакше в суспільстві може створитися враження, що боротьби з корупцією немає.

Уряд, за словами Коса, повинен балансувати між цими двома позиціями. “Зараз в Україні той уряд, який вирішив, що він робитиме ці кроки вперед і боротиметься з корупцією”, - висловив упевненість він.

Також Кос нагадав, що очолювана ним організація проводить рейтинг корумпованих країн за так званим індексом сприйняття, який відображає не реальні показники, а сприйняття населенням ситуації з корупцією в країні. Згідно з цим індикатором, і населення, й інвестори в Україні вважають цю країну однією з найбільш корумпованих у світі.

Нагадаємо, раніше Міністр юстиції Роман Зварич заявив, що без рішучих кроків з подолання корупції в Україні її шанси інтегруватися в європейські структури будуть дорівнювати нулю. Тому він готовий проявити “політичну волю”, щоб забезпечити бюджетні асигнування для реалізації спільного проекту України і Ради Європи з боротьби з корупцією.

Від Аратии: нам також вельми цікаво було б побачити, як нинішні урядовці, від слів про боротьбу із корупцією, перейдуть до справи. Цікаво, а із кого почнуть? Інтуіція підказує, що почнуть або із “низового рівня”, а ще краще - із опозиції. Не із себе ж починати. Хто ж, і з звідки, тоді, буде наївним єропаламентарям доповідати? Бо ж якщо громадянин під слідством - його за межі держави не випускають.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.