Вчора Бойко і Міллер тільки поговорили

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 14.05.2010 11:57 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10136

Жодних рішень у питанні об’єднання НАК “Нафтогаз України” і ВАТ “Газпром” учора у Москві під час робочої зустрічі міністра палива та енергетики України Юрія Бойка і голови правління “Газпрому” Олексія Міллера ухвалено не було.

Про це УНІАН повідомило джерело із складу української делегації на переговорах у Москві.

За словами співрозмовника агентства, під час учорашнього обговорення ініціативи голови уряду Росії Владіміра Путіна стосовно можливого об’єднання “Нафтогазу” і “Газпрому” жодних рішень прийнято не було.

Водночас, українська делегація уважно вислухала пропозиції російських партнерів щодо подальшого поглиблення стратегічного співробітництва у газовій сфері.

“Ці пропозиції будуть розглянуті із урахуванням національних інтересів України”, - наголосив учасник переговорів.

Він також повідомив, що українська сторона висловила стурбованість зниженням обсягів російського газу, що транспортується газотранспортною системою України.

Як повідомлялос раніше, 30 квітня прем`єр-міністр РФ Владімір Путін запропонував створити об`єднаний газовий холдинг за участю "Газпрому" і "Нафтогазу". Глава українського уряду Микола Азаров заявив про готовність вивчити цю пропозицію.

Вчора, 13 травня, Президент Віктор Янукович, в інтерв'ю іноземним журналістам, повідомив, що він не проти такого об'єднання, але за умови 50 на 50. Він відзначив, що на інші пропозиції не пристане.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.