Фракція НУ-НС офіційно перейшла в опозицію

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 14.05.2010 13:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10137

Депутатська фракція блоку Наша Україна - Народна самооборона перейшла в опозицію.

Лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко

Про це оголосив голова Верховної Ради Володимир Литвин на засіданні парламенту в п'ятницю.

"Оголошую про опозицію депутатської фракції Наша Україна - Народна самооборона до політичного курсу коаліції і до сформованого нею Кабінету міністрів України", - сказав спікер.

Він зазначив, що це оголошення зроблено ним згідно з рішенням фракції від 12 травня 2010 року та законом Про Регламент Верховної Ради України.

Як відомо, до складу коаліції на сьогоднішній день входять 247 депутатів, у тому числі і представники опозиційних фракцій - 15 бютівців і 8 нунсівців.

Нагадаємо, що згідно з регламентом парламенту, фракції Ради отримують статус опозиційних після оголошення відповідного рішення фракції на засіданні парламенту головуючим. 27 квітня Рада дозволила опозиційну діяльність кількох фракцій.

16 березня партії Всеукраїнське об'єднання Батьківщина, Реформи і порядок, Українська соціал-демократична партія, Народний рух України, Народна самооборона, Європейська партія, Християнсько-демократичний союз і Партія захисників вітчизни створили опозиційне об'єднання у Верховній Раді.

10 травня представники непарламентських і парламентських політичних сил підписали установчий акт про створення Комітету захисту України для координації спільних дій у відстоюванні національних інтересів країни. Під документом про створення Комітету захисту України поставили свої підписи 7 керівників і представників парламентських партій.

Проте партія Наша Україна заявила, що вважає своїм завданням координувати діяльність з Комітетом захисту України "у питаннях захисту національних інтересів і надавати Комітету всебічну допомогу в розгортанні громадського спротиву, а не декларувати юридичний вступ до цього Комітету".

До складу фракції блоку НУ-НС входять: Народний Союз "Наша Україна", Політична партія "Вперед, Україно!", Народний Рух України, Українська Народна Партія, Українська республіканська партія "Собор" , Партія Християнсько-Демократичний Союз, Європейська партія України, Громадянська партія "ПОРА", Партія захисників Вітчизни. За час існування фракції, в ній утворилися партійні групи партії Єдиний центр та партії "За Україну!". Очолює фракцію народний депутат Микола Мартиненко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.