Корупція українських чиновників б’є по кожному громадянинові

Автор/джерело -  © Радіо Свобода



Дата публiкацiї - 14.05.2010 14:13 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10140

Німеччина називає високий рівень корупції в Україні основною причиною свого небажання відкликати протест проти застосування у відносинах з Україною Гаазької конвенції 1961 року. Цей документ скасує вимогу консульської легалізації офіційних документів.

Як повідомляє прес-служба Міністерства юстиції, таку заяву зробив посол Німеччини в Україні Ганс-Юрген Гаймзьот на зустрічі з міністром юстиції Олександром Лавриновичем, що відбулася 13 травня в Мін’юсті.

За словами дипломата, негативні рейтинги України щодо рівня корупції в державі, які значно погіршилися протягом останніх 5 років, породжують недовіру до документів, які подаються українськими громадянами в дипломатичні установи Німеччини.

«У Німеччині існує непевність, що питання легалізації офіційних документів в Україні відділені від такого фактору, як корупція», – передає прес-служба Мін’юсту слова посла.

Водночас Гаймзьот зауважив, що Німеччина відзначає кроки, зроблені Україною для усунення перешкод для застосування Гаазької конвенції між двома країнами. За словами дипломата, Німеччина продовжує аналізувати практику виконання цієї конвенції Україною у відносинах з іншими державами й вивчати можливість визнання приєднання України до цієї міжнародної угоди.

Міжнародна Гаазька конвенція 1961 року, що заміняє складну консульську легалізацію офіційних документів на спрощену процедуру шляхом проставлення спеціального штампа «апостиль», набула чинності для України 22 грудня 2003 року.

На сьогодні до конвенції також приєдналися близько 100 країн.

Із всіх держав-учасниць конвенції лише Німеччина виступає проти приєднання до угоди України через начебто велику кількість підроблених або фальшивих документів, які подають українці в дипломатичні установи Німеччини.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.