Супутник НАСА захопили інопланетяни і намагаються щось нам сказати?

Автор/джерело -  © NEWSru



Дата публiкацiї - 14.05.2010 16:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10142

Фахівці NASA намагаються розгадати, що відбулося з бортовими передавачами американського міжпланетного зонду Voyager-2, що знаходиться быля кордонів Сонячної системи.

Минулого місяця зонд самостійно перемкнувся на інший формат передачі дослідницьких даних. Співробітники Лабораторії реактивного руху в Пасадіні (штат Каліфорнія) не взмозі розшифрувати інформацію, що надходить в новому форматі.

Лабораторія повідомила, що поки проблема не буде вирішена, Voyager-2 запрограмований із Землі на передачу даних виключно про стан бортових систем і своє місцезнаходження.

Відправка відомостей даної категорії форматується інакше, ніж наукові дані, і безперешкодно розшифровується на Землі. Представник лабораторії в Пасадіні Ед Стоун вважає, що проблема може бути вирішена і не пов'язана з терміном експлуатації міжпланетного апарату.

Точну відповідь повинна дати діагностика бортових систем зонда, якою одразу зайнялися фахівці NASA.

"Нестійкість пам'яті схожа на пам'ять персональних комп'ютерів під час завантаження. Випадкове попадання навіть однієї частинки космічного випромінювання достатнє, щоб змусити "з'їхати з глузду біт (інформації)", - пояснив Стоун.

За його словами, в звичайному режимі Voyager передає в основному наукову інформацію на дуже низькій швидкості - 160 біт на секунду. Зараз зонд відправляє дані на Землю практично цілодобово, а NASA "ловить" сигнали впродовж десяти годин на добу.

Між тим, тестування систем показало, що апаратура працює у нормальному режимі і ніяких відхилень не зафіксовано.

Поки фахівці американського аерокосмічного агентства NASA намагаються розшифрувати дані, що раптово змінилися, з міжпланетного зонду Voyager 2, німецький учений цілком серйозно запропонував найнеймовірніше, але і найочевидніше для прихильників НЛО пояснення: зонд захопили інопланетяни і тепер намагаються через нього зв'язатися із Землею.

Академік Хартвіг Хаусдорф заявив газеті Bild, на яку посилається британська The Daily Telegraph: "Схоже, ніби хтось перепрограмував або захопив зонд - всієї правди ми все одно поки не знаємо".

Свою версію він засновує на тому, що всі системи Voyager 2 в цілому функціонують абсолютно нормально - за винятком того, що передавач даних "з'їхав глузду"/

Відзначимо, що для прихильників космічної фантастики, та й пересічних людей, що зацікавилися проблемою, можуть видатися дивними спроби учених якнайдалі відкинути всі версії, пов'язані з інопланетним розумом. Річ у тому, що зонди-близнята Voyager 1 і Voyager 2 фактично були відправлені на його пошуки. Вони містять послання позаземним цивілізаціям, а саме позолочені диски з основними даними про нашу планету, представленими в звуках і зображеннях.

Людська мова презентована короткими вітаннями на 55 мовах, шепітом матері, плачем дитини; природа - голосами птахів і звірів, шумом прибою, вітру і дощу, звуками грому, гуркотом вулканів. Також на дисках записані фрагменти творів Баха, Моцарта, Бетховена, джазові композиції Луї Армстронга, Чака Беррі і народна музика багатьох країн.

Voyager-2, що знаходиться на відстані 14 млрд км. від Сонця, і його двійник Voyager-1 були запущені в 1977 році і спочатку використовувалися для вивчення Юпітеру, Сатурну, Урану і Нептуну.

Передбачалося, що зонди припинять своє існування в 1981 році. Але після виконання поставлених завдань їх направили в різні частини геліосфери для вивчення найдальших куточків Сонячної системи.

Voyager-1 (відстань до Сонця - 17 млрд км.) наближається до межі своєрідного космічного "міхура", створеного Сонцем навколо своєї планетної системи. Учені вважають, що зонд мине цю межу і вийде в міжзоряний простір через п'ять років.

Voyager 1 вперше в історії космічних польотів досяг зовнішніх рубежів Сонячної системи і зараз є найдальшим від Землі і самим швидкісними'єктом, створеною людиною. Voyager 2 став першим і поки єдиним апаратом, що досяг Урану і Нептуну.

Зонди забезпечені трьома ядерними генераторами кожен, розрахованими на безперебійну роботу до 2020 року.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.