Головна несподіванка візиту Медвєдєва

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 17.05.2010 11:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10147

Сьогодні до Києва з офіційним візитом прибуде Президент Російської Федерації Дмітрій Медвєдвєдєв. Найнесподіванішим пунктом його програми виявилися відвідини Меморіалу пам`яті жертв Голодомору.

Про це пише сьогодні «КоммерсантЪ-Украина».

Із запланованих підсумків візиту на окрему увагу заслуговує заява президентів України і Росії про придністровське врегулювання, яка суперечить позиції Євросоюзу з цього питання.

Як відзначає видання, «відмінною рисою візитів до України Дмітрія Медвєдєва є складнощі з формуванням його робочого графіка... На цей раз графік візиту російського Президента до Києва, за словами дипломатів, які брали участь в його формуванні, за останній тиждень змінювався більше десяти разів і був остаточно узгоджений лише в неділю пополудні».

За даними джерел, кілька разів призначали і відміняли зустріч Медвєдєва з представниками українського і російського бізнесу. Згідно з підсумковим варіантом програми, цей захід відбудеться у вівторок в готелі Hyatt за участю Віктора Януковича. За інформацією Ъ, Москва тричі змінювала виш, де російський гість має прочитати лекцію українським студентам. Врешті-решт було обрано Київський національний університет ім. Шевченка. Разом з тим відвідини Чорнобиля вирішили відмінити.

Головна ж несподіванка пов`язана з протокольною частиною. Медвєдєв і Яукович, всупереч традиції, зустрінуться не на Банковій, а на площі Слави, після чого відвідають Могилу Невідомого Солдата, пам`ятник Івану Кожедубу і Меморіал пам`яті жертв Голодомору. "До останнього дня не вірилося, що Голодомор залишиться в графіку. Він кілька разів пропадав звідти", - поділився з Ъ один зі співрозмовників.

Вимогу про обов`язкові відвідини главами держав Меморіалу пам`яті жертв Голодомору під час офіційних візитів увів Віктор Ющенко незадовго до завершення своїх президентських повноважень. Згідно з діючим указом, Медвєдєв має запалити свічу біля пам`ятника, а потім власноручно посадити кущ калини на схилі Дніпра. Чи буде виконано російським гостем останній протокольний пункт, невідомо.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.