Мандати - за яйця в Литвина

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 17.05.2010 12:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10149

Спікер Володимир Литвин виступає проти поспішного розгляду питання зняття недоторканності з двох депутатів НУ-НС Андрія Парубія і Юрія Гримчака.

Про це він сказав на погоджувальній раді у понеділок, коментуючи відповідне подання Генпрокуратури.

"Ніхто нікого в шию не гонить, ніхто не ставить питання негайно сьогодні. Ми маємо провести серйозну політичну розмову і прийняти зважене рішення", - сказав Литвин.

За його словами, регламент передбачає п'ять днів на те, щоб депутати, яких стосується подання, відреагували на нього, а після цього ще 20 днів подання може розглядати профільний комітет. Після його рішення мінімум через 7 днів це питання має бути розглянуте у сесійній залі.

Разом з тим Литвин повідомив, що вже передав подання ГПУ до профільного комітету.

Раніше на погоджувальній раді член НУНС Геннадій Москаль заявив, що фракція оскаржила у суді подання Генпрокуратури стосовно двох своїх депутатів.

Як відомо, прокуратура Києва порушила кримінальну справу щодо Гримчака і Парубія у зв'язку з подіями, що відбулися в парламенті 27 квітня.

При цьому генпрокурор Олександр Медведько підтримав подання слідчого про надання згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності цих депутатів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.