За яйця в Литвина. На цьому тижні парламент визначить крайніх

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 17.05.2010 12:40 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10150

Верховна Рада України розгляне питання про зняття недоторканності з депутатів за поданням Генеральної прокуратури України (ГПУ) в четвер, 20 травня.

Про це журналістам перед засіданням погоджувальної ради заявив глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

"Це питання завтра (18 травня) розглядатися не буде, оскільки воно не пройшло розгляд в профільному комітеті, але, очевидно, швидше за все, воно буде розглянуто вже в четвер", - сказав він.

Також Єфремов зазначив, що ПР голосуватиме за зняття недоторканності з низки депутатів.

Тим часом БЮТ пропонує створити тимчасову спеціальну комісію для з'ясування обставин подій, які відбулися в парламенті 27 квітня.

Про це під час засідання погоджувальної ради заявив голова фракції БЮТ Іван Кириленко.

Кириленко наголосив, що його політична сила підтримує пропозицію про проведення консультацій з питань зняття депутатської недоторканності від нардепів від НУ-НС Андрія Парубія та Юрія Гримчака.

"Ми можемо в цій ситуації розібратися самі. Зібратися керівникам фракцій, зібратися фахівцям, створити, можливо, якусь свою спеціальну комісію, провести власне розслідування ... Такі речі треба обговорювати і за столом переговорів визначатися, для того, щоб не збурювати ситуацію далі", - сказав він.

В свою чергу, голова фракції НУ-НС Микола Мартиненко зазначив, що також підтримує цю пропозицію. Крім того, він наголосив на необхідності розгляду подій 27 квітня комплексно.

В свою чергу спікер ВР Володимир Литвин запропонував учасникам погоджувальної ради у вівторок (18 травня) чи в середу (19 травня) провести дискусію з цих питань.

Як повідомлялося раніше, генпрокурор України Олександр Медведько вніс на розгляд Верховної Ради подання про зняття депутатської недоторканності з нардепів від НУ-НС Юрія Гримчака і Андрія Парубія.

Прокуратурою Києва порушено кримінальні справи щодо А.Парубія та Ю.Гримчака. Їм інкримінується перешкоджання виконанню службових обов'язків голови ВР та нардепів України за попередньою змовою.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.