Виборцям Януковича час знімати локшину з вух

Автор/джерело -  © INTV



Дата публiкацiї - 18.05.2010 17:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10166

Фракція Партії регіонів не підтримала низку соціальних законопроектів, які вона ж зареєструвала перед виборами Президента України.

Таку інформацію під час засідання опозиційного уряду повідомив народний депутат БЮТ, опозиційний міністр соціальної політики Андрій Павловський.

"Всі ми стали свідками того, що ні за один проект і соціальний закон Партія регіонів не голосувала. Всі вони були відхилені", - сказав він і додав: "Але ж це все – законопроекти Партії регіонів, то чому вони за них не голосують?".

Зокрема, за словами політика, ПР не голосувала за проект постанови про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до Закону України "Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування" щодо страхового стажу.

"Хара, Стоян і Сухий говорили чимало щодо цього питання. Але правда така, що вони не проголосували за збільшення пенсій деяким категоріям громадян. А це стосувалося жінок, їм мав збільшитися стаж на час догляду за дитиною. Це стосувалося інвалідів, а також тих пенсіонерів, яким зараховувався період роботи після виходу на пенсію", - наголосив політик і додав: "Жодного голосу за свій же проект не дали".

За словами політика, ПР не проголосували за проект постанови про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до Закону України "Про жертви нацистських переслідувань" щодо віку неповнолітніх в`язнів та розміру підвищення пенсії.

"Цей значущий законопроект не дав можливості збільшувати пенсії цим жертвам", - обурено наголосив Андрій Павловський.

Політик також зазначив, що ПР не підтримали проект постанови про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до Закону України "Про загальнообов`язкове державне пенсійне страхування" щодо гарантій соціального захисту громадян України, що перебувають за її межами, проект постанови про прийняття за основу проекту Закону України про внесення доповнень до статті 13 Закону України "Про охорону дитинства" щодо пільгового кредитування на поліпшення житлових умов багатодітних сімей.

Андрій Павловський наголосив, що влада проігнорувала проект Закону про внесення змін до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" щодо черговості задоволення вимог при заборгованості із заробітної плати і проект Закону про скорочення заборгованості перед Пенсійним фондом України підприємств, які мають стратегічне значення, вугледобувних підприємств і відновлення пенсійних прав їх працівників.

"Ми всі були свідками, як помпезно влада відзначала День перемоги з блакитними прапорцями, але становище ветеранів суттєво погіршилося. Зменшено суму, що йшла на путівок для ветеранів війни і інвалідів, причому на передвиборчу рекламу дали коштів значно більше", - наголосив політик і додав: "Зменшено вдвічі суму на закупівлю реабілітаційних засобів для інвалідів, і на мільйони зменшено виділення коштів на закупівлі автомобілів для ветеранів".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.