Опозиція нарахувала 18 регіоналів, які били колег-нардепів

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 18.05.2010 19:51 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10170

Депутат Верховної Ради від «Народної самооборони», міністр внутрішніх справ опозиційного уряду Геннадій Москаль заявив, що на сьогодні не порушено жодної кримінальної справи по заявах про побиття депутатів НУНС і БЮТ у сесійній залі під час ратифікації «харківських» угод.

Про це повідомила прес-служба.

«Не порушено тому, що там передбачена стаття «Погроза або насильство над державним чи громадським діячем». І там санкція передбачає до 7 років позбавлення волі. І всі підозрювані — члени Партії регіонів», — сказав Москаль на засіданні опозиційного уряду. Замість цього, наголосив він, Генпрокуратура порушила справи проти двох депутатів від опозиції.

Москаль заявив, що розцінює цю ситуацію як намір влади провести показову порку опозиції, при тому, що покарання за правопорушення, які вчинили депутати від Партії регіонів, більш серйозні.

«Ми нарахували 18 членів Партії регіонів, яких треба притягувати до кримінальної відповідальності за нанесення тілесних ушкоджень і побоїв», — зазначив він. В той же час «самооборонець» наголосив, що по заявах про злочини, які подані депутатами від опозиції, правоохоронні органи відмовчуються: «Ми нічого не можемо зробити, тому що по нашим заявам не порушуються кримінальні справи, і не відмовляється, що не дає оскаржити відмову».

Депутат наголосив, що його колеги Юрій Гримчак і Парубій оскаржили в Печерському районному суді порушення проти них кримінальної справи, скарга має бути розглянута протягом 5 діб.

«І ми чекаємо, коли буде призначено судове слухання», — заявив Г.Москаль.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.