По-братньому. “Газпром” хоче прихватизувати український ринок

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 18.05.2010 21:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10173

Створення спільного підприємства може стати одним з варіантів об’єднання активів ВАТ “Газпром” і НАК “Нафтогаз України”, повідомив журналістам віце-прем’єр РФ Ігор Сєчин.

"Газпром" і "Нафтогаз" обговорюють різні варіанти. Одним з варіантів може стати створення СП з подальшою на другому етапі можливістю додаткової інтеграції", - сказав він.

Він підкреслив, що "Газпром" і "Нафтогаз" можуть вирішити відразу кілька завдань при своєму злитті. "Ринок України для “Газпрому” сам по собі дуже цікавий. "Газпром" зацікавлений у виході на цей внутрішній ринок. Це його мета", - сказав Сєчин.

Метою ж "Нафтогазу", за його словами, є стабілізація постачань на внутрішній ринок.

"Думаю, сторони знайдуть взаємовигідне для всіх рішення", - сподівається російський віце-прем’єр.

Як повідомлялося, раніше Президент України Віктор Янукович, коментуючи ідею об’єднання “Нафтогазу” і “Газпрому”, зазначав, що це неможливо на рівних умовах, як Україна хотіла б, водночас Україна не згодна брати участь і в ролі міноритарія в такому союзі.

Президент Росії Дмітрій Медвєдєв заявив, що "Газпром" і "Нафтогаз" продовжать діалог щодо об’єднання, але в будь-якому разі РФ не відмовиться від будівництва обхідних газових трубопроводів.

Глава Газпрому Алєксєй Міллер заявив, що об’єднання “Газпрому” і “Нафтогазу” може привести до модернізації всієї газотранспортної системи України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.