Експерти відтворили останній політ літака Качинського

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 19.05.2010 11:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10179

Російські та польські фахівці, що займаються розслідуванням авіакатастрофи літака президента Польщі під Смоленськом, відтворили за допомогою комп’ютерної симуляції останній політ лайнера.

Про це повідомляє газета Polska Times з посиланням на голову польської комісії з розслідування авіакатастрофи, міністра внутрішніх справ Еже Міллера. Водночас, видання зазначає, що дана симуляція не дає відповіді на запитання, чому командир екіпажу ухвалив рішення посадити літак.

Газета також наводить слова колишнього начальника служби підготовки польських ВПС Петра Лукашевича, на думку якого, фатальна помилка пілота сталася на фінальній стадії заходу літака на посадку.

Лукашевич вважає, що ймовірно, екіпаж був дезорієнтований яром глибиною близько 60 метрів, що міститься в безпосередній близькості від аеродрому. У той момент, коли Ту-154М перебував над ним, радіодатчики відобразили несподіваний набір висоти, що було інтерпретовано як ривок літака вгору.

Як розбився лайнер президента Польщі? "Намагаючись запобігти цьому, командир повітряного судна зійснив різке збільшення швидкості зниження. У цей момент екіпаж помітив землю і усвідомив непоправність своєї помилки. Втрата кількох секунд зробила катастрофу незворотною", - каже польський фахівець.

Нагадаємо, польський урядовий літак ТУ-154 розбився під Смоленськом 10 квітня. На борту літака був президент Польщі Лех Качинський. Польський лідер разом з офіційною делегацією летів до Катині для участі в меморіальних заходах. На борту перебувало 96 осіб: 88 пасажирів і вісім членів екіпажу. У результаті авіакатастрофи не вижив ніхто.

Раніше ЗМІ з посиланням на дані військової прокуратури повідомляли, що однією з причин падіння літака могли стати застарілі відомості про погоду, передані гідрометеорологічним центром Збройних Сил Польщі пілотам лайнера.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.