Замовний аудит Азарова є інструментом переслідування опозиції

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.05.2010 12:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10181

Заступник голови ВО “Батьківщина” Григорій Немиря заявляє, що організація владою Януковича-Азарова проведення так званого аудиту діяльності уряду Юлії Тимошенко носить замовний характер і спрямована на розгортання кампанії з дискредитації опозиційних сил.

"Це є замовний аудит, це є інструмент залякування і переслідування політичних опонентів. Янукович, Азаров використовують гроші бюджету, народні гроші, гроші українських платників податків для оплати послуг лобістів для можливого експорту тієї брудної кампанії залякування та переслідування опозиції, зокрема, Юлії Тимошенко, для експорту цієї брудної кампанії за кордон, в тому числі до Сполучених Штатів Америки", - заявив Немиря сьогодні не брифінгу.

При цьому Немиря підкреслив, що уряд Миколи Азарова для проведення міжнародного аудиту обрав компанію "Trout Cacheris", яка "сама себе визначає як юридична фірма з Вашингтону, яка спеціалізується на судових справах".

Однак, за словами Немирі, "Trout Cacheris" не є аудиторською компанією. "Основною спеціалізацією компанії є судові справи, в штаті компанії немає людей, які спеціалізуються на податковому або бюджетному консультуванні. Таким чином, така компанія не може за визначенням надати аудиторський висновок. У цієї компанії немає репутації в світі аудиторів", - зазначив він.

Немиря також уточнив, що опозиційні сили звернулися з офіційним запитом до Посольства США в Україні з проханням надати вичерпну інформацію щодо діяльності фірми "Trout Cacheris". "Ми отримали відповідь, що компанія "Trout Cacheris" не є аудиторською компанією", - додав він.

Заступник голови ВО "Батьківщина" також повідомив, що компанія "Trout Cacheris" має намір найняти субконтракторів, які мають досвід аудиторської діяльності. "Компанія оголосила, що такими субконтракторами є дві інші фірми – фірма "Akin Gump", лобістська фірма, піар-фірма, яка, зокрема, має потужних клієнтів в Російській Федерації. Друга фірма – детективне агентство "Kroll", яке також не має в своєму портфелі таку спеціалізацію, як проведення міжнародного аудиту", - проінформував він.

"Таким чином, є три компанії, які зараз нібито збираються нібито проводити нібито об’єктивний міжнародний аудит", - резюмував Немиря.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.