Регіонали націлилися восени провести місцеві вибори

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 20.05.2010 12:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10193

Керівники Партії регіонів 19 травня на засіданні політради партії прийняли рішення про ініціювання виборів до місцевих органів влади на 31 жовтня 2010 року.

Про це повідомив голова парламентського комітету з питань правосуддя Сергій Ківалов.

«Партія регіонів виступає за те, щоб не порушувалася Конституція, і вибори мають бути проведені цього року. Тому й прийнято таку ініціативу. Проте ми не можемо приймати це рішення самостійно і повинні врахувати думку партнерів по коаліції.

Найближчим часом ми обговоримо це з блоком Литвина та комуністами і пропонуватимемо відповідне рішення Верховній Раді. Також Рада повинна прийняти зміни до виборчого законодавства про систему виборів у місцеві органи влади 50 на 50 (пропорційна система і мажоритарна - ред.) за винятком сільрад, де має бути чиста мажоритарка», - заявив Ківалов.

В той же час джерело БЮТ повідомило про те, що Партія регіонів крім рішення про терміни проведення виборів, фактично почала виборчу кампанію.

«За нашими даними нещодавно відбулася збори глав місцевих організацій за участю Віктора Януковича, де до відома чиновників з регіонів було доведено завдання провести ревізію всіх зовнішніх носіїв реклами в своїх регіонах та забезпечити розміщення бігбордів з рекламою президента Януковича з травня по вересень цього року. Всього ж за нашими даними бігборди мають бути орендовані Партією регіонів до нового року», - сказало джерело.

Як повідомлялося раніше, 11 травня Президент Віктор Янукович доручив місцевим властям розробити пропозиції щодо системи проведення місцевих виборів до серпня.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.