Азаров пояснив, кому продасть український зв’язок

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 20.05.2010 12:55 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10194

Перемогти в конкурсі з продажу Укртелекому повинен системний, стратегічний інвестор, заявляє прем’єр-міністр України Микола Азаров.

"У нас є умова визначена - це системний, стратегічний інвестор. Саме з таким підходом ми підійдемо до приватизації Укртелекому", - сказав Азаров.

Напередодні повідомлялося, що Україна має намір виставити всі належні державі 92,79% акцій ВАТ Укртелеком на конкурс з використанням відкритості пропозиції ціни з елементами аукціону. Конкурс планується оголосити в серпні цього року.

Нагадаємо, що уряд почав підготовку Укртелекому до приватизації з кінця 90-х років минулого століття. Однак поки вдалося провести лише пільговий продаж, а в держави, як і раніше, залишається 92,79% акцій підприємства.

Попередній уряд Юлії Тимошенко намагався продати Укртелеком у 2008 році, закріпивши в держвласності 25% +1 акція. Тоді ціна однієї акції на ринку становила 1,04 грн, з урахуванням чого початкова вартість 67,79% акцій компанії оцінювалася у 13,2 млрд грн. Потім ціна акцій знизилася, і уряд в квітні того ж року визначив початкову ціну цього пакета у 12 млрд грн. Востаннє 67,79% акцій ВАТ Укртелеком планувалося виставити на аукціон у грудні 2009 року.

Фонд держмайна в квітні цього року повідомив, що надіслав Кабінету міністрів пропозицію відмовитися від закріплення блокпакета в держвласності. У той же час ФДМ пропонував виставити на конкурс 75-80% акцій, а решту акцій запропонувати до продажу на фондових біржах.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.