За чий рахунок будуть сплачуватися нові акцизи?

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 20.05.2010 15:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10199

Верховна Рада зобов’язала Кабінет Міністрів забезпечити надходження до бюджету акцизних зборів без підвищення роздрібних цін на товари та послуги.

За ухвалення в цілому законопроекту №6337 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (у частині оподаткування)» проголосувало 246 депутатів при 226 мінімально необхідних.

Парламент, розглядаючи в другому читанні даний законопроект, що передбачає підвищення ряду акцизів, схвалив запропоновану депутатом Ради від Комуністичної партії Петром Симоненко поправку, яка зобов’язує Кабмін в рамках передбачених законом «Про цінове регулювання» повноважень забезпечити надходження від акцизів без підвищення роздрібних цін на товари та послуги.

При цьому Рада не підтримала пропозицію міністра фінансів Федора Ярошенка зобов’язати Кабмін забезпечити надходження від акцизів при стабільності роздрібних цін на соціально значущі товари і послуги, визначеної закріпленими в держбюджеті-2010 макроекономічними показниками.

Цим законом Рада підвищила акцизи на пиво, горілку, деякі вина, бензини, сигарети, а також в 5 разів збільшила збір за використання поверхневих і підземних вод для виробництва напоїв.

Як загальновідомо, акцизи є податком, який стягується з споживача товару чи послуги і закладається споживчих цін.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.