Свободу слова взято на злам...

Автор/джерело -  © ІМІ



Дата публiкацiї - 25.09.2006 21:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1020

Два журналісти газети San Francіsco Chronіcle засуджені в четвер до 18 місяців висновку за відмовлення видати свої джерела інформації, повідомляє The Washіngton Post.

Ленс Уільямс (Lance Wіllіams) і Марко Фейнару-Вада (Mark Faіnaru-Wada) опублікували серію статей і книгу на основі розшифровок секретних допитів Баррі Бондса й інших відомих американських бейсболістів, замішаних у допінговому скандалі в 2004 році.

На суді обвинувач зажадав ізолювати журналістів доти, поки “Велике журі” у ході внутрішнього розслідування не знайде джерело витоку інформації, або поки самі підсудні не розкриють ім'я або імена тих, хто “злив” їм секретні матеріали. Однак Уільямс і Фейнару-Вада заявили, що готово скоріше сісти у в'язницю, чим назвати свої джерела.

Адвокати журналістів у даний час готуються оскаржити вирок.

Це вже не перший за останнім часом випадок у США карного переслідування журналістів за відмовлення назвати джерела інформації. У 2005 році по аналогічному обвинуваченню була присуджена до декількох місяців в'язниці журналістка The New York Tіmes Джудіт Міллер (Judіth Mіller), замішана в нашумілому “справі Велері Плейм” (Valerіe Plame).


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.