У Парижі відбулося пограбування, яке може стати найбільшим в історії

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 20.05.2010 16:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10201

У Парижі невідомі викрали п’ять картин Пабло Пікассо, Анрі Матісса та інших відомих художників на суму 500 млн. євро. Зазначається, що це може стати найбільшим пограбуванням в історії.

Одна з викрадених картин - “Олива поблизу Естака” Брака

Роботи були викрадені в ніч на четвер, 20 травня, з паризького Національного музею сучасного мистецтва, передає радіостанція France Info.

Грабіжники зламали замок залізної огорожі і вирізали скло в Національному музеї сучасного мистецтва. Адміністрація виявила пропажу близько 07:00 (08:00 за київським часом).

Як уточнює 20 minutes з посиланням на Le Nouvel Observateur, були вкрадені наступні роботи: Голуб з зеленим горошком Пікассо (Le pigeon aux petits pois), “Пастораль” Матісса (Le pastorale), “Олива поблизу Естака” Брака (L'olivier pres de l'Estaque) , “Жінка з віялом” Модільяні (La femme a l'eventail) і “Натюрморт з підсвічниками” Леже (Nature morte aux chandeliers).

За неофіційними даними, також вкрадено по одній роботі Брака, Модільяні і Леже.

Якщо інформація про крадіжку і вартості картин буде офіційно підтверджена, пограбування паризького музею сучасного мистецтва може стати найбільшим в історії.

Вважається, що найбільша крадіжка предметів мистецтва була здійснена 18 березня 1990 в Бостоні: тоді з Музею Ізабелли Стюарт Гарднер було вкрадено 13 картин (у тому числі Вермеєр, Мане, Дега і Рембрандт) загальною вартістю близько $ 500 млн.

Розслідування проводить бригада по боротьбі з організованою злочинністю.

Нагадаємо, що в січні 2010 року на півдні Франції були викрадені 30 картин на загальну вартість близько 1,4 млн. доларів, у числі викраденого - роботи Пікассо та Руссо.

Варто зазначити, що іспанський живописець Пабло Пікассо очолив список художників, чиї полотна користуються найбільшою популярністю серед злодіїв.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.