Голодомор в Україні 1932-33 років - акт геноциду проти українського народу!

Автор/джерело -  © «Радіо Свобода»



Дата публiкацiї - 25.09.2006 22:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=1021

Визнати Голодомор в Україні 1932-33 років актом геноциду проти українського народу закликав ООН Борис Тарасюк на 61-ій сесії Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй.

Керівник МЗС України наголосив, що такий крок з боку ООН, здійснений напередодні 60-ї річницю схвалення Конвенції про запобігання злочинам геноциду і покарання за нього, яку відзначатимуть у 2008 році, сприяв би щоб «зробити неможливим у майбутньому геноцид і масові порушення прав людини».

За словами Бориса Тарасюка, «Свідомо організований комуністичним тоталітарним режимом штучний голодомор забрав життя від 7-ми до 10-ти мільйонів невинних чоловіків, жінок та дітей, що становило тоді близько четверті тодішнього населення України».

Борис Тарасюк зазначив, що лише з відновленням незалежності України досягненням гласності стали «багато нових жахливих фактів» про голодомор. Як наголосив Тарасюк, парламенти низки країн вже визнали Голодомор в Україні 1932-33 років актом геноциду.

В рамках 61-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН Борис Тарасюк зустрівся зі своєю колегою Держсекретарем США Кондолізою Райс, яка заявила, що Вашингтон і надалі підтримуватиме Україну у її прагненні до європейської інтеграції.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.