Уряд Азарова не збирається віддавати Кремлю ГТС

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 21.05.2010 13:37 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10216

Україна не збирається передавати свою газотранспортну систему Російській Федерації, сказав міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко, відповідаючи на запитання народних депутатів під час ранкового пленарного засідання у Верховній Раді в п’ятницю, 21 травня.

"У рамках контактів між відповідними урядовими структурами України і Російської Федерації йде обговорення питання про максимально ефективне використання української ГТС, яку ніхто нікому не збирається передавати", - сказав глава МЗС.

При цьому український дипломат наголосив, що "ніякої конкретної угоди на сьогоднішній день не існує".

За словами Грищенка, "ні на міждержавному, ні на міжвідомчому офіційному рівні переговори про об'єднання газотранспортних або газових систем (України і Росії) не ведуться".

У той же час, відповідаючи на питання про створення спільного підприємства в ядерній галузі, і чи хоче Росія отримати, в рамках цього підприємства, харківський Турбоатом, міністр зазначив: "Для України виникає можливість разом з партнерами або з тим партнером, якого ми визначимо, створити потужний центр, який буде конкурентоспроможним у світі ".

За словами міністра, мова йде не тільки про добудову двох енергоблоків Хмельницької АЕС, а й про можливість конкурувати на ринку третіх країн - таких як Туреччина, Індія.

"Для того щоб створити збалансовану інтегровану систему, ведуться відповідні переговори, але ніхто нічого нікому віддавати не збирається", - підсумував глава МЗС.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.