Справа педофілів виявилася агітпропівською булькою?

Автор/джерело -  © Українська правда



Дата публiкацiї - 21.05.2010 13:54 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10217

Верховна Рада припинила діяльність слідчої комісії про розслідування справи педофілів.

Відповідне оголошення зробив віце-спікер Адам Мартинюк.

Перед цим депутати не прийняли звіт ТСК. За відповідне рішення проголосувало лише 165 депутатів - 100 БЮТівців, 20 НУНСівців, 27 комуністів, 19 депутатів з Блоку Литвина. Не голосували "регіонали".

У звіті, зокрема, пропонувалося припинити діяльність комісії.

Голова ТСК Катерина Самойлик, доповідаючи про результати роботи комісії, заявила, що матір дітей Олена Полюхович відмовилася від співпраці з комісією, а також не дозволила провести необхідні експертизи в ході слідства.

"Полюхович відмовилася надавати своїх дітей для проведення очних ставок з особами, на які вказали (діти), прізвища, які були названі у Верховній Раді та у ЗМІ", - сказала вона.

"Ставилося питання про проведення психологічної експертизи, тому що це діти, десь може бути фантазія... проте законний представник Полюхович відмовилася надавати дітей для проведення зазначеного експерименту", - додала Самойлик.

Водночас, за її словами, було встановлено, що свідчення дітей "мають низку суперечностей, вони відрізняються від попередніх свідчень і між собою".

"Аналіз хронології свідчень дітей та свідчення їх законного представника свідчать про те, що спочатку про окремі деталі статевих актів з дітьми та про їхніх учасників повідомляє слідству матір, а вже після цього говорять діти", - сказала Самойлик.

За її словами, комісія дійшла висновку, що "достатніх доказів вини Полюховича та інших осіб у насильницькому задоволенні статевої пристрасті з малолітніми, які б давали достатні підстави для направлення справи до суду, поки що не здобуто".

Самойлик також повідомила, що експертизою встановлено, що порнографічні зображення, які були знайдені у компьютері Полюховича, були туди внесені у той час, коли підозрюваний був фізично відсутній і внести їх не мав змоги.

"Наша комісія пропонує, щоб ми більше не переносили це питання у політичну площину, припинити діяльність комісії, в Генпрокуратурі - завершити цю справу, а для цього потрібна добра воля матері дітей", - додала Самойлик.

На питання, чи спілкувалися члени комісії з Полюхович, вона відповіла:

"Мати жодного разу не зверталася до слідчої комісії щодо того, щоб її заслухали. Вона тільки публікувала в інтернеті листи на мене, що я така-сяка, не знаючи мене. Але я її пробачаю, бо я розумію, що у матері можуть бути емоції".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.