Мінрегіонбуд розробляє проекти еталонів доступного малоповерхового житла

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 25.05.2010 16:30 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10237

Для забезпечення населення житлом масового призначення в малих містах і сільській місцевості Мінрегіонбудом планується розробити проекти еталонів доступного малоповерхового житла з урахуванням місцевих особливостей із застосуванням сучасних будівельних систем технології швидкомонтованих конструктивних систем.

Про це заявив перший заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Анатолій Беркута на міжнародному З'їзді будівельних організацій та об'єднань, повідомляє портал building.ua.

Як повідомили в прес-службі Асоціації, проекти еталонів доступного малоповерхового житла будуть передбачати використання гіпсопінополістирольних блоків, сендвіч-панелей, з багатошаровими легкими стінами на основі дерев'яних каркасів, бруса та традиційних конструкцій з цегляних стін.

Голова ради директорів УБА підкреслив, що Асоціація вже передала до Мінрегіонбуду свій проект будівництва такого житла («економки») з квартирами від 25 кв. м.

«За умови масового будівництва, з урахуванням отримання безкоштовних земельних ділянок під цільове будівництво стандартних проектів, пільгових умов з комунікацій, рентабельності в 3-5%, такі квартири могли б коштувати близько $ 400 за кв. м, тобто від $ 10 тис. для споживача», - йдеться в повідомленні Асоціації.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.