Київський зоопарк зачищають від тварин: вночі помер верблюд

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 26.05.2010 11:47 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10247

Як повідомив УНІАН один із співробітників Київського зоопарку, вночі померла ще одна тварина - верблюд.

За його словами, останні дні верблюд себе погано почував через хворобу і біля нього весь час перебували ветеринари. Вчора, за словами співрозмовника агентства, тварина уже не могла рухатися вольєром і практично не ставала на ноги.

У прес-службі зоопарку цю інформацію підтвердили. За даними прес-служби, верблюд помер о 2-й годині ночі. Зараз роблять розтин тіла тварини, щоб встановити причину смерті. Більше інформації обіцяють надати пізніше.

Як повідомлялося раніше, 26 квітня у Київському зоопарку помер слон Бой. За словами директора зоопарку Світлани Берзіної і головного лікаря зоопарку Андрія Марунчина, тварину отруїли. На території вольєри знайшли варені яйця, які не входили до раціону слона.

6 травня президент міжнародного товариства захисту тварин SOS Тамара Тарнавська і директор громадської організації "Експертна рада" Андрій Капустін, посилаючись на думки зарубіжних експертів, висловили сумніви у тому, що слон був отруєний яйцями, адже слони не їдять білок.

Як повідомила Т.Тарнавська, зарубіжні експерти вважають, що смерть могла статися в результаті відриву тромбу, від інфаркту або інсульту. За її даними, ще до зими у слона була дуже ослаблена імунна система через неправильну дієту, а потім ситуацію погіршила холодна зима, коли Бой перебував у невідповідних умовах.

Для розслідування причин смерті Боя створено спеціальну слідчу комісію при КМДА. Також розслідування причин смерті слона веде прокуратура Києва.

13 травня ввечері у Київському зоопарку невстановлені особи кинули у вольєр з двома яками отруєний корм, внаслідок чого тваринам довелося надавати термінову реанімаційну допомогу.

За інформацією завідувача відділу ветеринарної медицини зоопарку Віталія Кобилинського, симптоми отруєння тварин ідентичні тим, які були у слона Боя.

Від “Аратти”. Ні для кого не секрет, що територія Київського зоопарку в центрі столиці - ласий шматок для команди рейдерів з КМДА. Відбувається елементарна "зачистка" території від непотрібних тварин. Наводимо розширений зловісний “мартиролог” Київського зоопарку: В останні дні зими у звіринці помер амурський тигр на прізвисько Іван, а в грудні минулого року - уссурійський білогрудий ведмідь на прізвисько Ося. У кінці березня у зоопарку під час переведення тварин із зимового стійла помер самець зебри Гранта. Крім того, загинули броненосець, 13 великих водоплавних птахів, у невідомому напрямку зник важкохворий кінь Пржевальського, а також перебувають у важкому стані багато інших тварин.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.