Готується масовий арешт захисників парку Горького в Харкові

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.05.2010 13:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10251

Просимо вас зробити мінімальний крок на захист людей, які вже тиждень своїми тілами рятують старовіковий ліс в парку Горького, що у Харкові.

Міліція захищала браконьєрів

Про це повідомляє Майдан-ІНФОРМ.

В ці хвилини Харківська міська рада готується розглядати питання чи продовжити нищення парку для будівництва дороги чи ні.

Вчора відбулися масові сутички між захисниками лісу та "правоохоронцями" з добкінськими браконьєрами. Ось як про це розповідають захисники лісу, які беруть безпосередню участь в захисті лісу:

“Сьогодні зрубали штук 20 150-літніх дубів та сосен-красунь. І рахунок убитим деревам перевалив за 600 штук (нагадаю - "дозвіл" на 503 дерева). Залишилася ділянка метрів 50 до "змички". Всього у зоні "дороги" залишилося близько 15 великих дерев. Потім почнуть розширювати...

Просто мерзота. Такі дерева знищують ...”

“Цієї ночі ночував у лісі. На жаль вранці міліції було стільки, що перешкодити лісорубам-браконьєрам ми не змогли. Виламували руки, валили на землю, відтягали набік. Але коли прийшло більше людей, в тому числі журналісти і один депутат вирубка зупинилася. Вдень в парк не пустили важку техніку.”

“Розслаблятися рано, сьогодні запитав у одного з "оффіцеров" у ланцюгу - "скільки потрібно щоб нас зібралося, щоб закон запрацював - тисячу, дві?". На що він мені відповів, що вони зберуть 3000. Від така ось позиція...”


Сьогодні ж, о 14.00 в Києві, під стінами МВС відбудеться акція солідарності радикально налаштованих столичних природоохоронців із харків`янами які вчора потрапили до лікарні після побоїв міліції у парку Горького

Тим часом, захисники парку сидять на деревах і налаштовані не здати своїх позицій до моменту відмови міської влади від протизаконної рубки. А навколо парку збираються десятки ПОРОЖНІХ міліцейських автомобілів.

Готується масовий арешт захисників парку.

Просимо Вас телефонувати прямо зараз до Харківської міської ради, від рішення якої може прямо залежати доля відчайдушних захисників природи. тел. 0 (57) 7315437 , 7315989 , 7307215, 7307567, Факс: 0 (57) 7315337. Не важливо, що вам скажуть, взявши слухавку, головне, щоб всім було ясно - захисників парку Горького підтримує вся Україна.

Дякуємо з підтримку!

Новини з місця подій читайте постійно тут - pryroda.in.ua/stepan/tag/park-gorkogo.

Відео з місця події:



 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.