У БЮТ вважають, що повернення до змішаної виборчої системи - реанімація адмінресурсу

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 26.05.2010 14:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10255

Повернення мажоритарної чи мажоритарно-пропорційної виборчої системи дасть можливість Партії регіонів застосовувати на виборах до місцевих рад адміністративний ресурс та інші маніпулятивні технології.

Про це в ефірі телепрограми «Шустер Live» заявив народний депутат від БЮТ, член опозиційного уряду Остап Семерак, коментуючи відповідну ініціативу влади.

«Я стверджую, що влада зайняла таку позицію для того, щоб за допомогою маніпуляцій, які дозволяє мажоритарна виборча система, «правильно» сформувати місцеві ради», – сказав він.

«Більше того, якраз для тих, хто зараз володіє адмінресурсом, важлива мажоритарна система, щоб привести в місцеві ради кримінал», – зазначив народний депутат.

Як приклад Остап Семерак навів приклад парадоксальних результатів парламентських виборів 2002 року, які проводилися за змішаною (мажоритарно-пропорційною) системою. Депутат нагадав, що тоді опозиційні сили, які лідирували за підсумками голосування за партійними списками, «разів у три менше набрали у мажоритарних округах».

Політик спростував твердження, що пропорційна виборча система не здатна забезпечити персональну відповідальність депутатів та їхній зв’язок із виборцями.

«Якщо громадяни хочуть знати, хто їхній депутат, то для цього є формула відкритих списків», – відзначив Семерак.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.