Лазаренко виграв суд проти Геннадія Корбана і двох газет

Автор/джерело -  © ТСН.ua



Дата публiкацiї - 27.05.2010 09:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=10262

Адвокат Лазаренка заявила про визнання судом недостовірними обвинувачень на його адресу в організації вбивства бізнесмена Брагинського.

Суд визнав Лазаренка непричетним до замовлення вбивства бізнесмена

Адвокат колишнього прем'єр-міністра Павла Лазаренка Марина Довгопола заявила, що Соломенський районний суд Києва 26 травня визнав недостовірними обвинувачення голови спостережної ради компанії "Славутич-Капітал" (Дніпропетровськ) Геннадія Корбана на адресу її підзахисного в організації вбивства гендиректора компанії "Україна-Канада" і компанії "Дніпроцентробуд" В'ячеслава Брагинського в Дніпропетровську 13 жовтня 2009 року.

Про це сказано в заяві Довгополої.

"Суд визнав недостовірною вищезгадану інформацію (обвинувачення Корбана в організації Лазаренком вбивства Брагинського) і такою, що ганьбить честь і достоїнство Лазаренко Павла", - сказано в ній.

Крім того, у заяві сказано, що суд ухвалив рішення щодо стягнення з Корбана 170 тисяч гривень моральних збитків на користь позивача й відшкодування судових витрат.

Суд прийняв це рішення під головуванням судді Ірини Завгородньої.

Також суд зобов'язав газети "Коммерсант" і "Сегодня" надрукувати повний текст цього судового рішення як спростування зазначених обвинувачень.

Нагадаємо, у лютому Лазаренко просив суд зобов'язати Корбана спростувати обвинувачення в організації вбивства бізнесмена Брагинського.

Раніше Лазаренко заявив про вплив Корбана на міліцію з метою сфабрикувати проти нього справу про вбивство Брагинського.

Лазаренко заперечує причетність до організації вбивства Брагинського в Дніпропетровську.

Слідче управління внутрішніх справ у Дніпропетровській області 13 жовтня порушило кримінальну справу за фактом вбивства Брагинського за допомогою вибухового пристрою біля 5-поверхового будинку по вулиці Харківській, 4 у Дніпропетровську. МВС заявило, що це було замовне вбивство.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.